Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Violència de Gènere : Breus

L’ONU adverteix que la violència contra la dona és un "drama" del nostre temps

dilluns 25 de novembre de 2013

L'ONU adverteix que la violència contra la dona és un "drama" del nostre temps

La violència contra les dones és un dels " grans drames del nostre temps " , una " escandalosa " situació que encara afecta moltes dones i nenes . Així ho ha denunciat aquest diumenge l’ONU amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona , que se celebra el 25 de novembre .

"Resulta escandalós que encara avui en dia , per a moltes dones i nenes, la violència es trobi a l’aguait al voltant de les cantonades , als llocs de treball oa les seves pròpies cases . I sovint , la justícia està absent" , va alertar l’Alta Comissionada de l’ONU per als Drets Humans , Navi Pillay en un comunicat .

Segons Pillay , en molts llocs " les dones són humiliades o intimidades per denunciar a la policia la violència , particularment la sexual " i quan ho fan "s’enfronten a cruels i insensibles reaccions oficials , que de manera efectiva impedeixen tot accés a la justícia " .

Per això , des de l’ONU demanen als Estats que , sobre la base del dret internacional , asseguren que els seus sistemes de justícia penal " estiguin lliures de biaixos de gènere " en totes les fases d’un procés , la investigació , la persecució , els interrogatoris , la protecció de les víctimes i testimonis , i el pronunciament de sentències .

"La insinuació que les dones tenen una propensió a mentir i que el seu testimoni ha de ser pres amb cautela ha de ser eliminada , així com la idea que les dones inciten a la comissió de la violència sexual per estar fora a la nit o per vestir d’una manera en particular " , va advertir l’Alta Comissionada .

Pillay va instar a aprofitar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona per acabar amb "els nocius estereotips de gènere que ajuden a perpetuar un clima en el qual la violència en contra de les dones és considerada acceptable o merescuda " .

" La violència contra les dones és simple i absolutament inacceptable , sense importar com estiguin vestides ", ha afegit .

Segons la responsable de l’ONU, la violència contra dones o nenes s’ha perpetuat per segles de dominació masculina i de discriminació de gènere , una violència " fonamentada en normes profundament arrelades socialment" .

" Aquestes normes només reconeixen valor a les dones a partir de nocions discriminatòries de castedat o ’ honor ’ i són freqüentment usades per controlar i humiliar no només a les víctimes , sinó també a les seves famílies i comunitats" , va explicar .

Font: CadenaSER

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: