Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Internacional

L’ONU alerta que 48.000 dones pateixen explotació sexual a Espanya

Espanya: més de 7.000 dones en risc de caure en xarxes de tracta
divendres 20 de setembre de 2013

L'ONU alerta que 48.000 dones pateixen explotació sexual a Espanya

Segons l’Organització Internacional del Treball ( OIT ) , el tràfic de persones afecta cada any a unes 2 milions 500 mil persones , sobretot dones , nenes i nens de diferents països , que conformen el 90 per cent de les víctimes .

Després del tràfic de drogues i d’armes , aquest constitueix el negoci transnacional que genera més guanys. Els que cauen en les xarxes dels tractants , poden enfrontar l’explotació sexual, els matrimonis servils , diferents formes de treball esclavitzant i mendicitat forçada , i abusos de tota mena , perdent els seus drets més bàsics , com la llibertat , la seguretat i el dret a viure sense violència .

En aquest context , cada 23 de setembre es commemora el Dia Internacional Contra el Tràfic de Persones , la finalitat és conscienciar als governs ia la societat civil sobre les causes i conseqüències d’aquest crim que afecta totes les regions del món .

La data va ser determinada en la Conferència Mundial de la Coalició contra el Tràfic , en coordinació amb la Conferència de Dones que va tenir lloc a Dhaka, Bangla Desh , al gener de 1999 .

A Espanya aquest criminal negoci genera beneficis per més de 3.7 milions d’euros i amenaça a més de 7 mil dones que es troben en situació de risc .

Així ho ha assegurat el ministre de l’Interior , Jorge Fernández Díaz , en la seva intervenció aquesta setmana davant la Comissió d’Igualtat i No Discriminació de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, que es va celebrar al Congrés dels Diputats , en què va oferir els últims dades de lluita contra la tracta .

En els sis primers mesos de 2013, les forces i cossos de seguretat de l’ Estat han fet mil 237 inspeccions en llocs on s’exerceix la prostitució i han detectat que 7 mil 114 persones estan en situació de risc de tracta amb fins d’explotació sexual , en majoritàriament , dones i cinc menors d’edat .

En aquestes operacions es van detenir 446 persones -156 per tracta de persones i 290 per explotació - , la majoria homes , el 37 per cent de nacionalitat romanesa; espanyola ( 24 per cent ) , i de Nigèria ( 19 per cent ) .

En la seva intervenció , Fernández Díaz va explicar que el perfil de la víctima de tràfic és el d’una dona d’uns 20 anys d’edat de nacionalitat romanesa .

S’han identificat 619 , d’elles 117 per tracta de persones i 502 per explotació sexual . Per nacionalitats , les víctimes de tracta són majoritàriament romaneses ( 47 per cent ) , seguides de les paraguaianes ( 22 per cent ) , i nigerianes ( 10 per cent ) .

Entre les d’explotació sexual , una de cada quatre procedeix de Romania , el 17 per cent de la Xina , i el 11 per cent del Brasil .

Davant la Comissió d’Igualtat i No Discriminació de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, el ministre Fernández Díaz va reclamar l’harmonització de les legislacions per ser més eficaços en la lluita contra la tracta de persones amb fins d’explotació sexual , que és en l’actualitat "un dels grans negocis delictius" , només per darrere del tràfic de drogues .

Segons dades facilitades per l’ONU , a Espanya es generen uns beneficis de 3.7 milions d’euros , ia tot el món supera els 30 mil milions de dòlars l’any.

Entorn al 23 de setembre , diferents iniciatives ciutadanes i institucionals s’aixequen per alertar contra aquesta forma de violència , sol • licitar mesures per acabar amb ella i protegir les víctimes .

Dilluns passat , la Comissió per a la Investigació de Maltractaments vers les Dones, conjuntament amb la Plataforma d’Organitzacions de Dones per l’Abolició de la Prostitució , Fòrum de Política Feminista , Plataforma 8 de març, Coalició Internacional contra el Tràfic de Dones ( CATW ) , i amb el suport de la Universitat de Granada , organitza les Jornades Internacionals sobre prostitució i tracta de dones a Granada , que porten per títol " les conseqüències de la prostitució : la violència sexual tolerada i tracta "
.

Fonts: faro de Vigo

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: