Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Internacional : Breus

L’ONU denuncia que el progrés de les dones està sent "lent " i " desigual "

divendres 7 de març de 2014

L'ONU denuncia que el progrés de les dones està sent "lent " i " desigual "

La directora executiva d’ONU Dones , Phumzile Mlambo - Ngcuka , ha denunciat avui , a menys de dos anys de la data límit dels Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni , que el progrés de les dones estigui sent "lent " i " desigual" .

Malgrat els avenços , les dones i les nenes " s’enfronten a noves i més complexes dificultats" i en molts aspectes les condicions "segueixen sent precàries" , va afirmar Mlambo - Ngcuka en una roda de premsa amb motiu del Dia Internacional de la Dona , que se celebra dissabte que ve.

" La falta d’aigua potable fa que hagin de carregar amb la recollida d’aigua , les dones no tenen gairebé representació en els parlaments nacionals i al voltant de 800 dones moren cada dia en el part " , va subratllar la directora executiva , que també va assenyalar a la interpretació de la religió com un factor de desigualtat .

Segons Mlambo - Ngcuka , a causa que " la igualtat de gènere beneficia a tots " ha de ser un objectiu clau "que s’ha d’aconseguir " , i va denunciar que la discriminació de gènere és "la forma més generalitzada" de discriminació a tot el món .

Al costat econòmic , va afirmar que, tal com mostren les estadístiques , les empreses amb empleats homes i dones " tenen més possibilitats de ser rendibles" .

En aquest sentit , va destacar que si es contractés a totes les dones en el mercat laboral , l’economia " creixeria un 12 per cent més" .

A més , l’educació a les escoles és essencial per acabar amb la discriminació , per la qual cosa s’ha d’evitar que les nenes abandonin les escoles abans de finalitzar la seva educació , va insistir Mlambo - Ngcuka .

Amb el propòsit d’acabar amb aquesta discriminació , a partir de dilluns comença la 58a sessió de la Comissió sobre l’Estatus Jurídic de la Dona , que conclourà el dia 21 , i en la qual s’examinarà l’agenda per al 2015 , moment que es posava com a data límit per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni .

Per això , l’any 2015 serà "un any crític " per al desenvolupament en el qual també s’ha d’aconseguir que es compleixin els drets de les dones en el món , va afirmar Mlambo - Ngcuka , exvicepresidenta de Sud-àfrica .

Per a això , ha subratllat , també " cal" que la legislació i les constitucions dels països protegeixin la igualtat de les dones .

"No val " amb què els polítics facin la seva feina , a més es necessita que "l’altra meitat de la societat , que són els homes" s’impliqui i doni suport a les dones , va insistir .

La responsable d’ONU Dones també es va mostrar crítica amb les empreses i ha destacat que "no només val amb que prenguin mesures correctives " sinó que cal que s’impliquin i siguin " més responsables " dins i fora d’elles , invertint en causes que promoguin la igualtat de la dona .

Phumzile Mlambo - Ngcuka va dir que un altre factor clau que perjudica la dona en molts casos és la religió , ja que els intèrprets de la fe , "com passa en ocasions en l’islam o el cristianisme " , no accepten a les dones com iguals .

"Necessitem que les religions tinguin intèrprets progressistes i dones" , va destacar la directora executiva d’ONU Dones.

En la mateixa línia , Arancha González , la directora executiva del Centre Internacional de Comerç de l’ONU , entitat que ajuda a optimitzar els recursos de petites i mitjanes empreses , ha destacat avui la funció de les dones empresàries .

"Les dones reinverteixen al voltant d’un 90 per cent dels beneficis que obtenen en les seves comunitats , en contrast amb els homes , que només ho fan un 40 per cent de les vegades ", ha subratllat .

Per això cal donar oportunitats a les dones i no per " una decisió ideològica" , sinó per "una decisió econòmica ", ha conclòs Arancha González .

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: