Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Política : Breus

La Cambra de Barcelona crea una plataforma per facilitar que les dones assoleixin llocs directius

dimarts 4 de març de 2014

La Cambra de Barcelona crea una plataforma per facilitar que les dones assoleixin llocs directius

La Cambra de Comerç de Barcelona ha creat una plataforma que conté una base de dades de dones amb les capacitats i aptituds necessàries per assumir llocs directius amb l’objectiu que s’incorporin als equips de direcció i consells d’administració i siguin valorades pel seu perfil.

Així ho ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, que ha destacat que la voluntat d’aquesta iniciativa és millorar els equips de direcció en base a un nou model de gestió de competències .

"Les dones tenen les mateixes aspiracions que els homes quan inicien la seva carrera professional , però l’han de modificar i un terç l’abandona quan es troben amb el sostre de vidre " , ha afirmat Valls , que ha xifrat en 1.000 milions d’euros anuals la pèrdua de talent femení a Catalunya , fet que suposa un 0,5% del PIB anual .

Ha incidit que el 60 % de les persones amb titulació universitària a Catalunya són dones , encara que només un 4,5% ocupa llocs directius , i d’aquestes només un 16 % de les que treballen a jornada completa tenen un salari brut anual de 50.000 euros , mentre que un 44% dels homes superen aquest sou .

Aquesta eina , creada per l’Observatori Dona , Empresa i Economia de la institució , està a disposició de les dones que es vulguin postular a alts càrrecs i de les empreses que vulguin incorporar el talent femení , no pel seu gènere , sinó perquè realment suposin el perfil més idoni per a les necessitats de les companyies .

La presidenta de l’Observatori , Núria Lao , ha sostingut que es tracta d’una eina pionera fruit de tres anys de treball basada en la meritocràcia : " Hi ha problemes complexos que s’han de resoldre amb una altra forma de fer . Homes i dones som diferents a la hora d’afrontar els reptes , i el que posem en valor és aquesta diferència " .

La regidora de Dona i Drets Civils de l’ Ajuntament de Barcelona , Francina Vila , ha destacat que el consistori no va dubtar a donar suport a aquest projecte perquè és innovador i suposa un canvi cultural per promoure l’excel · lència i la igualtat d’oportunitats i de tracte entre homes i dones .

LLEI D’IGUALTAT

Aquesta plataforma vol ajudar a les organitzacions a complir la Llei d’Igualtat i les recomanacions de la Llei de Bon Govern , ja que només 50 empreses catalanes de les 450 a les quals afecta la Llei d’Igualtat tenen un 40% de dones als seus consells d’ administració.

Així mateix , la presència femenina en els consells d’administració de les empreses de l’Ibex - 35 se situa en el 13,5% , molt lluny de l’objectiu del 40 % a què s’arribarà al 2031 si continua aquesta tendència , i en el cas de les empreses públiques amb participació majoritària de la Generalitat , la presència de les dones en els consells s’ha reduït del 24% al 22 % en dos anys .

Segons l’observatori, l’any passat només el 29,5% de les empreses catalanes tenien alguna dona en el consell d’administració, i per donar compliment a la Llei d’Igualtat les empreses haurien d’incorporar 865 dones en els consells i 2.700 en els equips directius .

Finalment, la directora de l’Observatori , Anna Mercadé , ha afegit que les empreses amb més participació de dones són més solvents i rendibles , i també ha llançat un missatge de coratge i autocrítica : "Si el talent femení no està sobre la taula és perquè nosaltres mateixes , com a dones , no estem segures . 1.000 anys dient-nos que no servim i al final ens ho hem cregut , però sí que servim i aportem moltes aptituds diferents " .

Europa Press

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: