Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Política : Breus

La Comissió Europea de Juncker s’arrisca a ser la que menys dones té en dues dècades

dijous 28 d'agost de 2014

La Comissió Europea de Juncker s'arrisca a ser la que menys dones té en dues dècades

Dones. Frauen. Femmes. Women. Jean-Claude Juncker ja no sap en quin idioma dir-ho. I això que ell parla diversos. La propera Comissió Europea s’arrisca a fer història amb un retrocés sense precedents en la presència de dones. Cal remuntar-se a l’última Comissió de Jacques Delors (1993-1995), per trobar un Executiu comunitari amb menys de quatre comissaries, que són les que han estat proposades per a un equip de de 28 membres.

El temps s’esgota.

El proper president de la Comissió té previst anunciar la setmana que ve els membres del seu equip, 27 polítics que ocuparan altres tantes comissaries. Encara que no prendran possessió fins a l’1 de novembre, abans hauran de passar una audiència individual davant el Parlament Europeu i ser confirmats pel ple de l’Eurocambra. Des dels seus despatxos a Brussel, dirigiran a un exèrcit d’almenys 23.000 tècnics i funcionaris encarregats de dissenyar la legislació europea i vetllar pel seu compliment.

Juncker no forma govern. En realitat, es el formen els països membres. Tradicionalment, el president electe juga les seves cartes en el repartiment de carteres, però no disposa de marge pel que fa a noms propis. Són els 27 països de la UE (un cop descomptat Luxemburg, país de Juncker), els que envien el seu candidat a Brussel pressionant perquè aterri en una bona cartera. La Comissió sortint, presidida per José Manuel Durao Barroso, té nou dones. Quan al juliol es va donar per conclòs el termini per presentar candidats, només quatre capitals havien proposat una dona.

En una entrevista amb el diari austríac Der Kurier que el seu equip es va encarregar de publicitar, Juncker ha advertit aquest cap de setmana que si la llista no canvia, posarà a dones en els llocs de més poder:

“"Desgraciadament i malgrat els meus peticions reiterades, la majoria dels governs insisteixen a enviar candidats homes. Una Comissió sense un nombre significatiu de dones no hi és, des del meu punt de vista, ni legitimada ni és creïble. És per això que continuo insistint a diversos caps d’Estat i de Govern perquè em manin a una candidata dona. al final, si no hi ha no hi ha un nombre suficient de dones, necessitaré corregir l’equilibri a través de la distribució de carteres. Les dones comissàries tindran llavors molt bones possibilitats d’acabar en carteres importants o aconseguir un dels llocs més desitjats com vicepresidentes, exercint com els meus adjuntes ", ha dit.”

Hufftington Post

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: