Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Internacional : Breus

La Constitució de Tunísia consagrarà igualtat entre homes i dones

dimecres 8 de gener de 2014

La Constitució de Tunísia consagrarà igualtat entre homes i dones

L’Assemblea Constituent de Tunísia va aprovar dilluns un article del projecte de Carta Magna que consagra per primera vegada en aquest país musulmà el principi d’igualtat " sense discriminació" entre homes i dones .

"Tots els ciutadans i ciutadanes tenen els mateixos drets i els mateixos deures . Són iguals davant la llei , sense cap tipus de discriminació" , assenyala l’article 20 del projecte de Constitució , aprovat per 159 dels 169 legisladors votants .

No obstant això, aquest article ha estat criticat per l’ONG de defensa dels drets humans com Human Rights Watch o Amnistia Internacional, que demanen que la igualtat entre homes i dones sigui efectiva , i considera que la formulació sobre els ciutadans és molt reductora .

Aquestes organitzacions havien cridat en un comunicat divendres a "fer efectius els principis d’igualtat i de no discriminació davant la llei i aplicar-les a tota persona dependent de la jurisdicció nacional tunisiana , tant els ciutadans com els estrangers " .

"L’article 20 hauria de precisar que la discriminació, directa i indirecta, està prohibida per motius de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política o altra, origen nacional o social, de propietat, de naixement o qualsevol altra situació", han afegit .

L’Assemblea Constituent encara ha d’examinar l’article 45 , sobre la protecció per l’Estat dels drets de la dona i "la igualtat d’oportunitats entre la dona i l’home " .

Sense arribar a consagrar la igualtat entre homes i dones , Tunísia és el país àrab que concedeix més drets a la dona des que va adoptar el Codi d’Estatut Personal , el 1959.

Font: eleconomista

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: