Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Opinadores

La despenalització de la violència de gènere i violència domèstica a Rússia

@ErikaTorregrosa
dilluns 30 de gener de 2017

La despenalització de la violència de gènere i violència domèstica a Rússia

Hi ha massa països al món en què es considera que la violència de gènere, en les seves diferents manifestacions, és una cosa que cal arreglar dins de les parets de la "llar".

I en massa pocs països s’adopta un llenguatge específic de gènere en les seves lleis contra la violència domèstica. O s’adopten lleis específiques contra la violència de gènere.

A Amèrica Llatina, per exemple, la legislació específica de diversos països, reconeix la violència contra la dona com una forma de discriminació basada en el gènere i preveu atendre les víctimes.

A l’Índia, hi ha una Llei de Protecció de la Dona davant de la violència domèstica. I en determinats països de l’Orient Mitjà -que sense esmentar-los, segur ens vénen a la ment-no tenen lleis específiques per a afrontar el problema ni de la violència de gènere, ni de la violència domèstica.

En qualsevol cas, l’ONU el 2008 va crear un model marc que instava els estats a adoptar una definició àmplia de violència domèstica, compatible amb les normes internacionals i molt abans, va instar els estats a adoptar una legislació àmplia encaminada a prevenir corregir i castigar totes les formes de violència contra les dones i nenes.

A Europa, ens ho prenem molt seriosament. Gairebé tots els països de la UE, tenen assumit un text normatiu per perseguir i sancionar la violència de gènere, la diferencien de la violència domèstica i a més es treballa des de diferents instàncies oficials i civils, per a la sensibilització i prevenció. Però ni de bon tros, està tot fet.
Als Estats Units, el Congrés va aprovar el 2013 una reforma de la Llei de la Violència de Gènere, que estenia protecció a víctimes homosexuals. Però el partit del president Trump, va impedir amb totes les seves forces que a les immigrants indocumentades víctimes de la violència de gènere, se’ls facilités l’accés a un visat. Situació que sí contemplem a Espanya.

A Finlàndia, tot i la severa llei contra la violència de gènere, entre el 40 i 50% de les dones ha estat víctima de la violència de gènere per part d’algun home. Possiblement coneguem aquesta xifra perquè les dones sí s’atreveixen a denunciar i la persecució a l’agressor és d’ofici per l’Estat.

¿I què passa a Rússia?

A Rússia, una dona mor assassinada cada 40 minuts. Això és 14.000 a l’any. "El 90% de les víctimes no denúncia i el 90% que sí que ho fa no es presenta al judici" No tenen una llei específica contra la violència de gènere. Sí contra la violència domèstica.

A l’Estat del president Vladímir Putin, les víctimes de violència domèstica gairebé mai denuncien, doncs han de reunir elles mateixes totes les proves de l’agressió i acudir als tribunals per a provar-ho. Amb l’agressor a casa i sense cap protecció institucional ni legislativa, qui té el valor de fer-ho?

La violència de gènere és socialment encoberta per una societat impregnada de valors ultraconservadors que considera que el masclisme és la forma natural de convivència i tolera que sigui l’home qui "imparteixi justícia dins de la llar, si cal".
Fa un any, es va introduir al Codi penal rus, l’actuació d’ofici de l’Estat en casos de violència domèstica. Però aquest petit avanç, només ha durat un any. És ben sabut que Putin és un ferri defensor dels valors tradicionals i considerava que castigar un pare per donar unes plantofades a la seva filla (quan l’autoritat del pare, no s’ha de qüestionar) era una intromissió en la vida privada de la família. Com quan a Espanya es deia que si el veí li pegava a la dona, no era cosa nostra i que "els draps bruts es renten a casa".

Lluny de combatre la violència de gènere, el país soviètic, recentment ha aprovat una llei que despenalitza la violència domèstica. Això vol dir que pegar a la dona, filla o àvia, un cop l’any, no serà delicte. Només si l’agressor torna a colpejar-la dins de l’any, podrà ser processat penalment, arribant a ser castigat amb presó. Però .. i si, només li calgués un cop l’agressor per causar una mort dins l’àmbit familiar? En el pitjor dels casos, les conseqüències poden ser devastadores. En el menys dolent dels casos, les conseqüències psicològiques, demolidores.

Les promotores de la iniciativa de llei de despenalització de la violència domèstica, són 4 congressistes dones que formen part de "Rússia Unida", el partit polític del president Putin.

"Les dones som criatures febles, tot ens està permès. No ens ofenem, ni tan sols quan un marit pega a la seva dona, de la mateixa manera que s’ofèn un home quan se li humilia. No es pot humiliar un home", aquestes paraules van ser pronunciades per la senadora Elena Mizulina, famosa per promoure la llei contra la propaganda homosexual i la prohibició de l’avortament.

Estranys companys de viatge s’ha buscat el nou president dels Estats Units, Donald Trump. No és gratuït que hagin sortit milions de dones el primer dia del seu mandat per reivindicar els drets de les dones, no només d’Amèrica, sinó les de tot el món. També les de Rússia.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: