Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Drets

La diferència salarial entre homes i dones s’amplia fins al 22% en les famílies amb un o més fills

dimarts 22 de gener de 2013

La diferència salarial entre homes i dones s'amplia fins al 22% en les famílies amb un o més fills

Es va presentar l’informe "Closing the Gender Gap: Act Now" (Tancant la bretxa de gènere: Actuar ara) de l’OCDE que revela que les dones estan pagant un alt preu per la seva maternitat, amb elevades despeses de guarderia, problemes en l’accés a aquestes instal · lacions, i alts impostos que li exigeixen treballar més. L’informe mostra que la diferència salarial mitjana entre homes i dones s’amplia fins al 22% en les famílies amb un o més fills.
L’informe "Closing the Gender Gap: Act Now" mostra que els homes guanyen de mitjana un 16% més que les dones en treballs semblants a temps complet. La bretxa de gènere és encara major en la part superior de l’escala salarial, el que suggereix la presència contínua d’un "sostre de vidre".

L’informe destaca que tot i que s’ha avançat en la reducció de la bretxa de gènere en les remuneracions això no ha estat suficient i queda molt per fer en molts països. "Tancar la bretxa de gènere ha de ser una part central de qualsevol estratègia per crear economies sostenibles i societats inclusives", va dir el secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, durant la presentació de l’informe en el Fòrum sobre Gènere a París. "La població mundial està envellint i aquest repte pot ser abordat si tot el talent disponible es mobilitza. Els governs han d’avançar en l’accés i la qualitat de l’educació per a tots, millorar els sistemes fiscals i de prestacions, i fer que la cura de els nens sigui més assequible, per tal d’ajudar a que les dones contribueixin al creixement econòmic ia una societat més justa ".

La diferència salarial mitjana entre homes i dones s’amplia fins al 22% en les famílies amb un o més fills. Per a les parelles que no tenen fills, la bretxa és del 7%. En general, la penalització salarial per tenir fills és de mitjana un 14%. Japó i Corea mostren la major bretxa, mentre que Itàlia i Espanya tenen una bretxa gairebé nul · la.

L’informe revela que la millora del sistema fiscal i de les prestacions per als pares que treballen ajudaria a virar la bretxa. A partir del naixement dels fills, més de la meitat (52%) del segon salari d’una família es va en impostos. Aquesta proporció s’eleva al 65% a Austràlia, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Estats Units i el Regne Unit.

El treball a temps parcial entre les dones és més comú a Àustria, Alemanya, Irlanda, Països Baixos i Regne Unit. Tenint en compte el treball a temps parcial, la bretxa salarial de gènere en salari net es duplica en molts països europeus, i es triplica a Irlanda i els Països Baixos.

D’altra banda, la crisi ha afectat menys a les dones que als homes en termes d’ocupació, encara que no per les raons correctes, segons el que informa l’OIT.

No obstant això, l’OCDE sosté en el seu informe que les retallades en el sector públic, on les dones representen una mica menys del 60% de la plantilla total, van a empitjorar la seva posició en el mercat laboral en els pròxims anys. Es recomana als governs que s’assegurin que les retallades de despeses no reverteixen els progressos realitzats en matèria d’igualtat de gènere en l’ocupació. L’augment de les llicències per als pares pot augmentar la seva participació en la cura dels nens i ajudar a equilibrar la participació femenina en el mercat laboral.

L’impacte de la desigualtat salarial és dramàtica sobre la vida d’una dona ja que són treballadores amb menor presència en l’ocupació formal, més treball no remunerat a la llar, el que generarà que moltes es jubilin amb les pensions més baixes.

L’informe també presenta una nova evidència de la bretxa de gènere en l’activitat empresarial. La proporció d’empreses que són propietat de dones és d’un 30% en els països de l’OCDE. Les treballadores autònomes també guanyen un 30 a un 40% menys que els seus col · legues masculins. Millorar l’accés de les dones al finançament de les empreses és clau, diu l’OCDE.

La manca de suport a la maternitat perjudica les perspectives professionals de les dones, malgrat els seus avenços en l’educació i l’ocupació, conclou l’informe.

FONT: OCDE

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: