Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Drets

La Diputació de Barcelona s’uneix a la commemoració del Dia per a l’alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals

dimarts 27 de juny de 2017

La Diputació de Barcelona s'uneix a la commemoració del Dia per a l'alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals

La Diputació de Barcelona, que treballa per garantir els drets de les persones LGTBI, s’uneix a la commemoració demà, 28 de juny, del Dia per a l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Un any més, al voltant d’aquestes dates, la corporació ha posat a disposició dels ens locals una campanya institucional de comunicació, que inclou diversos materials de difusió , així com tallers i altres accions de sensibilització.

La campanya s’afegeix al suport que la Diputació ofereix als municipis per a la implementació de polítiques d’igualtat, dotant-los d’eines de planificació i sensibilització en relació a la diversitat en l’orientació sexual i la identitat de gènere, i eines de prevenció de la LGTBIfòbia.

A més de promoure el valor de la diversitat sexual, el programa LGTBI de la Diputació té com a objectiu conscienciar la ciutadania, els agents socials i els mitjans de comunicació sobre el model hegemònic heterosexual i les discriminacions vers les persones LGBTI.

Guia per a l’elaboració de plans locals d’igualtat LGBTI

La Diputació de Barcelona ha publicat aquest any la Guia per a l’elaboració de plans locals LGBTI, que té com a objectiu acompanyar els municipis a l’hora d’elaborar un Pla Local LGTBI per mitjà de diferents fases i a partir de la selecció d’un seguit d’àmbits prioritaris de treball.

Es facilita als ajuntaments una eina per dissenyar i implementar programes i accions transversals a fi de donar resposta a la Llei 11/2014 de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Aquesta Guia, que és fruit d’un treball entre l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació amb diferents ajuntaments i entitats de la demarcació, es va presentar als ens locals el passat 14 de juny, durant la jornada organitzada per la corporació “Diversitat afectiva i sexual, un repte per al món local”, una trobada que va posar l’accent en el potencial coeducatiu dels pobles i ciutats vers la diversitat existent en les maneres d’estimar i en les múltiples identitats de gènere.

Per uns municipis amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Tot i que s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha molta feina a fer. Cal tenir en compte que actualment en 73 estats del món es segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, el més terrorífic, en 7 estats es segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort. A ningú se li escapa, per exemple, les noticies aparegudes recentment sobre l’extermini LGTBI que s’està produint a Txetxènia, amb un centenar de persones desaparegudes i l’aparició de camps de concentració per a persones homosexuals.

També en el nostre entorn més proper hem tingut agressions lgtbifòbiques patides en municipis catalans, com són els casos de Berga, Barcelona, Sitges i, més recentment, Salou. No ens passa desapercebuda la dada que és a la nostra demarcació de Barcelona on més incidències per lgtbifòbia es registren: com més visibilitat més agressions a l’espai públic. És per això que es fa imprescindible continuar amb el desplegament i aplicació efectiva a tot el territori de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia per tal de sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGBTI al nostre país.

Per això continua sent imprescindible la valentia i la defensa dels drets i llibertats dels moviments LGTBI a qui reconeixem tot el treball fet recordant el 40è aniversari de la primera manifestació LGTBI portada a terme a Catalunya i a l’Estat Espanyol.

La Diputació de Barcelona i la resta món local volem fer explícit la necessitat i la voluntat de seguir treballant en els nostres pobles i ciutats per erradicar les discriminacions i fomentar el respcte a la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere. Uns ens locals orgullosos de formar part d’una comunitat oberta i sense prejudicis on es garanteixen els drets i llibertats de persones LGTBI en la seva vida quotidiana.

Des de la nostra corporació ens comprometem a continuar donant suport al territori amb campanyes i activitats transversals de sensibilització i lluita contra les violències, desplegament de Plans LGTBI a tots els pobles i ciutats de la demarcació, formació i assessorament al personal tècnic local i suport al teixit associatiu LGTBI del territori.

Aquest 28 de juny la Diputació de Barcelona, un cop més, mostra i fa explícit el convenciment que treballar per a la igualtat significa tenir com horitzó un escenari on les diferències per orientació afectiva i sexual, d’identitat de gènere i expressió de gènere són respectades, i entenem la lgtbifòbia com un problema social que ens interpel•la a tots i totes.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: