Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Comunicació : Breus

La directora de ’El tren de la llibertat’ lamenta el veto a la cinta al festival Alcances

dimarts 9 de setembre de 2014

La directora de 'El tren de la llibertat' lamenta el veto a la cinta al festival Alcances

- La mostra, que amb 46 edicions està considerada de les més importants del país, ha rebutjat incloure en la seva programació fora de concurs aquesta pel · lícula de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals sobre la reforma de la Llei de l’Avortament.

- El PSOE parla de "censura" en aquesta decisió, mentre que l’Ajuntament de Cadis (governat pel PP) i la direcció del certamen leguen motius per deixar-la fora com que la cinta ja s’ha projectat.

- L’Associació assegura que no ha estat problema per a altres cintes que sí que estan cartell.

El festival de documentals Alcances, que se celebra fins al 13 de setembre a Cadis, ha deixat fora de la seva programació la cinta El tren de la llibertat, una producció de l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIM) sobre la reforma de la Llei de l’Avortament, en un gest que els seus autores i moltes veus han considerat "censura" pel seu contingut i una "decisió ideològica". Especialment perquè els arguments esgrimits per deixar-la fora no es van tenir en compte al festival de cinema més prestigiós d’Espanya, el de Sant Sebastià, on sí la van seleccionar.

El director artístic del certamen, Javier Miranda, tot i que pot entendre que s’hagi originat aquesta polèmica perquè és "un tema sensible", ha aclarit que "sota cap concepte" hi ha un veto a la cinta. Les seves raons per deixar-la fora són bàsicament que els promotors ho van proposar fora de termini i que la cinta "ja ha estat exhibida, ia sobre en el mateix cinema del festival i de manera oberta i gratuïta". Recalca també que aquesta pel · lícula "la pot veure qui vulgui a internet" pel que entén que era "cremar una entrada" incloure-la en la programació.

No obstant això, la directora del documental, Oliva Acosta, rebutja aquests dos arguments. El primer "perquè la pel · lícula no es presentava a concurs que era on estava fixat el termini". I el segon, perquè "s’admeten cintes ja estrenades, o fins i tot ja distribuïdes àmpliament, amb el intel ligent criteri de visibilitzar i posar en valor obres rellevants per diferents motius, que fins i tot han tingut un recorregut ampli, però que val la pena fer arribar al públic del festival ". Hi ha diverses pel · lícules incloses en cartell que ja s’han exhibit fins i tot es poden veure per internet a la web de l’RTVE- i fins a una de la pròpia Oliva Acosta, La murga, sobre el carnaval. No obstant això, aquest ha estat també l’argument que ha esgrimit el govern local en resposta a les crítiques del grup municipal del PSOE per la decisió.

"Sempre hem comptat amb el compromís d’ Alcances, en forma de la programació de pel · lícules i d’activitats fora de concurs i de la secció oficial", subratlla Oliva Acosta, qui també ha recordat que gràcies a la implicació de la coordinadora general d’Alcances, Vega López, que està de baixa actualment, han pogut estar presents en el certamen els últims anys amb diferents cintes, pel que és "la primera vegada" que es topen amb aquesta situació.

(...) Més informació: eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: