Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Mercat laboral

La discriminació del mercat laboral

dilluns 11 de març de 2013

La discriminació del mercat laboral

L’Organització de la jornada laboral com a element de discriminació
La distribució de la jornada de treball és una de les maneres de discriminar a les dones, a través de les dificultats per conciliar, el creixent deteriorament de les condicions de treball, i del mercat laboral recau directament sobre les espatlles de les dones que assumeixen que assumeixen a les tasques a les dones sense remuneració, comportarà una tornada a la llar.

El darrer informe de la Fundació Maria Aurèlia Campany, presentat per Aida Ruiz, la seva directora en el que analitza i desgrana les eines en les que (suposadament) ofereix el mercat laboral per tal de garantir la igualtat.

La reducció de la jornada està inspirada en un contracte estable i té un efecte multiplicador de caràcter indefinit. Dones amb un contracte estable intenten amortitzar el lloc de treball, per la reducció de jornada i són expulsades en el període de prova.

El contracte a temps parcial com a segona eina de conciliació, provoca inseguretat a les dones del 80 al 94. A partir del 94 a més d’aquesta debilitat irromp la possibilitat, pot desenvolupar hores extraordinàries. La oferta del mercat de treball no és temporal, les ofertes són a temps complert.

L’adaptació de la jornada
Qualsevol persona hauria de tenir la oportunitat, “la gran oblidada”, en la llei d’igualtat. No s’ha blindat jurídicament no té protecció, reenvia el conveni el rigor.
El sector d’infermeria o el de neteja fa difícil conciliar la vida laboral. No tindria ni impacte en la butxaca. Aquesta modificació ocupació s’està identificant i vol acabar expulsantRecolzament positiu de la unitat familiar, estem en un camí enrere. Hi ha una ofensiva, una intensificació del treball de les dones
Aquest degoteig, hi ha unes jornades irregulars del percentatge d’hores anuals que es pot distribuir de caràcter unilateral amb l’empresari. Quan es parla de coresponsabilitat , s’hauria d’haver començat per desmantellar els rols i la divisió sexual del treball. La llei d’igualtat es va fer d’esquena al mercat de treball a Catalunya, és una llei dirigida a les grans empreses.
La relació del desmantellament del servei públic significa més feina a les dones .

NOTA: L’informe de la Fundació Maria Aurèlia Capmany avisa que les dades desagregades per sexe no estan disponibles al servei d’estadística català (Idescat)

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: