Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Mercat laboral

La discriminació del mercat laboral

dilluns 11 de març de 2013

La discriminació del mercat laboral

L’Organització de la jornada laboral com a element de discriminació
La distribució de la jornada de treball és una de les maneres de discriminar a les dones, a través de les dificultats per conciliar, el creixent deteriorament de les condicions de treball, i del mercat laboral recau directament sobre les espatlles de les dones que assumeixen que assumeixen a les tasques a les dones sense remuneració, comportarà una tornada a la llar.

El darrer informe de la Fundació Maria Aurèlia Campany, presentat per Aida Ruiz, la seva directora en el que analitza i desgrana les eines en les que (suposadament) ofereix el mercat laboral per tal de garantir la igualtat.

La reducció de la jornada està inspirada en un contracte estable i té un efecte multiplicador de caràcter indefinit. Dones amb un contracte estable intenten amortitzar el lloc de treball, per la reducció de jornada i són expulsades en el període de prova.

El contracte a temps parcial com a segona eina de conciliació, provoca inseguretat a les dones del 80 al 94. A partir del 94 a més d’aquesta debilitat irromp la possibilitat, pot desenvolupar hores extraordinàries. La oferta del mercat de treball no és temporal, les ofertes són a temps complert.

L’adaptació de la jornada
Qualsevol persona hauria de tenir la oportunitat, “la gran oblidada”, en la llei d’igualtat. No s’ha blindat jurídicament no té protecció, reenvia el conveni el rigor.
El sector d’infermeria o el de neteja fa difícil conciliar la vida laboral. No tindria ni impacte en la butxaca. Aquesta modificació ocupació s’està identificant i vol acabar expulsantRecolzament positiu de la unitat familiar, estem en un camí enrere. Hi ha una ofensiva, una intensificació del treball de les dones
Aquest degoteig, hi ha unes jornades irregulars del percentatge d’hores anuals que es pot distribuir de caràcter unilateral amb l’empresari. Quan es parla de coresponsabilitat , s’hauria d’haver començat per desmantellar els rols i la divisió sexual del treball. La llei d’igualtat es va fer d’esquena al mercat de treball a Catalunya, és una llei dirigida a les grans empreses.
La relació del desmantellament del servei públic significa més feina a les dones .

NOTA: L’informe de la Fundació Maria Aurèlia Capmany avisa que les dades desagregades per sexe no estan disponibles al servei d’estadística català (Idescat)

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: