Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Societat : Breus

La dona, "hipersexualitzada" també a Halloween

dilluns 28 d'octubre de 2013

La dona, "hipersexualitzada" també a Halloween

De "bruixa o vampiressa sexy", de "cambrera sexy", de " col·legiala sexy" , de diablessa, per descomptat, "sexy" . Les disfresses més venuts per dones quan s’acosta la festa de Halloween són, tradicionalment, els que ofereixen certa insinuació sexual , incorporen alguna peça clàssica de llenceria , com la cotilla, accentuen la silueta femenina o realcen l’escot. L’Institut de la Dona ha rebut queixes al respecte , les associacions de dones parlen de " micromasclisme " i les venedores veuen més una qüestió de gustos .

"Fins a quin punt és voluntària l’elecció de la disfressa sexy o el portem per una imposició social que ens imposa l’estètica que ens esclavitza? " . El planteja la presidenta de la Federació d’Associacions de Dones Progressistes (FMP) , Yolanda Besteiro , per a qui aquest costum és un clar exemple de " micromasclisme", una conducta basada en la desigualtat que, per subtil, passa desapercebuda fins i tot a ulls de les perjudicades.

Besteiro centra el debat en aquesta qüestió: "el problema és que elles no són conscients que amb aquest tipus de disfresses s’està utilitzant el seu cos per fer més atractiva la festa" . " No som conscients del que està succeint , que la imposició social , cultural i estètica del món en què estem immerses se’ns ve a sobre al prendre aquest tipus de decisions" , ha afegit en declaracions a Europa Press .

(...) No obstant això , l’Observatori de la Imatge de les Dones ha rebut queixes relacionades amb catàlegs de disfresses, segons explica a Europa Press la directora general de l’Institut de la Dona, Carmen Plaza. "En ells s’observa que es reprodueixen models d’home i dona diferents i estereotipats que poden contribuir a perpetuar patrons contraris al principi d’igualtat d’ oportunitats entre dones i homes o, fins i tot, certes formes de masclisme", assenyala.

DONA PROFESSIONAL , DONA SEXUAL

En aquest sentit , Plaza crida l’ atenció sobre el "predomini de disfresses que es dirigeixen a presentar a les dones d’una manera més sexy, fins i tot encara que siguin disfresses de figures professionals, com ara infermeres o doctores " . " Comparats amb els mateixos per a homes , es produeix un tractament molt diferent que redunda en el corrent general que es dóna en la nostra societat de representar les dones destacant principalment l’aspecte físic" , ha explicat .

Marisa Soleto , de Fundación Mujeres va una mica més enllà . Afirma que "les dones trien lliurement allò que creuen que les posa en valor , que les va a fer sentir acceptades " . El problema , segons planteja , és que aquesta opció s’adopta en una cultura de " hipersexualització " de la imatge femenina , que potser no ha estat capaç de realçar aspectes de la dona que no tinguin a veure amb el seu costat físic i sexual .

"S’imposa , en termes generals, oferir determinat tipus de models que considerem vàlids per a les dones , una tendència que moltes vegades limita les opcions de les dones a l’hora de decidir , perquè les inclina cap al que se suposa que és el millor " , ha plantejat . No és, per tant , que s’estigui limitant la seva llibertat , sinó les seves opcions .

Laura Lozano , propietària de Partyland , no comparteix aquest argument . "Hem escoltat moltíssimes vegades per part de les clientes dir ’ me’n vaig a disfressar però no aniré lletja , sinó guapa’ . És una mentalitat que ja està d’alguna manera arrelada en la dona espanyola . La veritat és que pot sonar sexista , però és el que la societat d’alguna manera demana ( ... ) és part de la societat en què vivim " , ha declarat .

LES NENES , DE PRINCESA

Quant a les disfresses infantils , la directora de l’ Institut de la Dona veu " una prolongació de la representació que els contes clàssics fan de tots dos sexes" , amb els seus herois i les seves princeses , " reproduint els rols més passius , tendres o de cures per les nenes i els d’acció i aventures per les nens ". "També suposen una extensió dels papers que amb les joguines , en què predominen la cura domèstic i familiar per a les nenes o relacionats amb la bellesa" , planteja . (...)

En aquest sentit , tant Soleto com Besteiro coincideixen en la importància de l’educació, que no de la prohibició . L’objectiu, en paraules de la primera , és " aportar una visió de les dones que no es refereixi només als seus aspectes sexuals" . Per a la segona , la clau està en ensenyar " posar-se les ulleres morades " , és a dir , filtrar des de la perspectiva de la igualtat dels comportaments que , com aquest , s’han arrelat culturalment , per distingir o no si van en contra .

Plaza , per la seva banda , trenca una llança a favor del futur . " Van apareixent altres opcions , més acords amb els èxits aconseguits per les dones en la nostra societat i el paper que hem d’ocupar en tots els àmbits de la nostra societat , i en ocasions també com semblança dels nous personatges femenins que ha anat creant el cinema per menors " , ha afegit .

Font: Europa Press

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: