Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Prostitució : Breus

La fiscalia detecta un augment a Astúries de l’explotació i el tràfic de dones

dimecres 26 de setembre de 2012

La fiscalia detecta un augment a Astúries de l'explotació i el tràfic de dones

El tràfic i explotació sexual de dones i nens és una realitat en augment a Astúries. El fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia d’Astúries, Gerardo Herrero, va indicar ahir, després de la inauguració a Avilés de les jornades «Astúries contra el tràfic», que el nombre de víctimes ha crescut a la regió en els últims anys. En aquest sentit, Ferrer ha indicat que "cal conscienciar els ciutadans d’aquest problema, ja que els delictes de tràfic no només tenen lloc en els països asiàtics, sinó també en la nostra pròpia ciutat». Amb aquest objectiu, el conseller de presidència del Principat d’Astúries, Guillermo Martínez, va anunciar que el Govern ja està treballant en la redacció d’un pla estratègic d’igualtat, ja que «els poders públics tenim l’obligació d’eliminar totes les discriminacions existents a la societat ».

Tanmateix, a Astúries encara li queda molt per poder equiparar-se a Galícia. I és que aquesta comunitat autònoma disposa d’un protocol d’assistència a les víctimes des de gener de 2010. Així, el document gallec es va crear abans que el delicte de tràfic fos tipificat en el Codi Penal-desembre 2010 -. D’aquesta manera, el protocol va suposar un impuls per a l’aprovació d’un nou reglament d’estrangeria a l’abril de 2011 i la consegüent aprovació d’un protocol marc al novembre, amb el que s’ha aconseguit avançar en aquesta matèria a Espanya. Abans d’això, la lluita contra el tràfic només era defensada per les ONG i no tenia suport institucional. Una cosa, que segons Susana García, fiscal de l’Audiència Provincial de Pontevedra, suposa un obstacle: «És difícil lluitar contra el tràfic i explotació de dones i nens amb una absència del delicte així com de protecció de les víctimes».

Amb la nova legislació, es considera que comet un delicte de tràfic «aquell que trasllada del seu lloc d’origen a un altre a les víctimes per mitjà de l’engany i la coacció, i amb la finalitat d’obtenir beneficis econòmics», va explicar la fiscal Susana García . No obstant això, també poden donar-se altres finalitats, com l’esclavitud, els treballs forçosos, l’explotació sexual i el tràfic d’òrgans, entre d’altres. «Es tracta d’un delicte difícil i lent perquè la víctima sol mentir per por» va apuntar García.

Avilés va ser ahir punt de trobada de les dones asturianes i un referent en polítiques socials. L’Institut Asturià de la Dona i polítiques de joventut en col · laboració amb l’Ajuntament va celebrar les jornades de lluita contra el tràfic al Centre de Serveis Universitaris amb l’objectiu de sensibilitzar la població i incorporar a Astúries el protocol gallec d’assistència a les víctimes. També van intervenir representants de l’ong APRAMP, que actua a Avilés.

Veure en línia : La Nueva España

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: