Mònica Urrutia és un exemple de sorgiment de les noves tecnologies aplicades a la nostra vida, i a la seva. La càmera dels smartsphones ha donat per a molt i l’aplicació que combina xarxa social i els filtres d’instagram permeten una nova visió. Ara imparteix cursos de fotografia per a Iphone.

-Com vas arribar fins aquí?

La Catalunya experience em va contactar per promocionar el turisme, van convidar a una blogger i per primera vegada a algú d’instagram, dels més influents, sis dies per fer fotos i compartir.

-I una mica més enrere?

Vaig haver de deixar el negoci familiar perquè va tancar, vaig estar una època d’autoconeixement, de voluntariat intentant descobrir l’aspecte més sensible, la comunicació entre persones. Amb Instragram vaig estar molt activa, vaig començat a sortir projectes per les xarxes socials, no m’ho podia creure, havia trobat feina per les xarxes socials.

-Per què Instagram i no d’altres xarxes?

Té una part social, fer comentaris, dir que t’agrada fer fotos, compartir-les, conèixer gent i al final van sortint projectes, per això m’han proposat que col•laborés. Treballo per a empreses que fan servir la xarxa.

-Més enllà de la fotografia?

Clar, això és una manera d’experimentar amb la teva creativitat, i això és enriquidor per a tots. Poden sorgir projectes molt macos. La xarxa social el que té és molt màgica, es connecta a través de la imatge, de la mirada d’altres persones.

-I en els temps de tensió, et planteges la fotografia com a manera de denúncia?

Crec que hi ha una cosa més important que la denúncia, i és generar confiança. Hi ha molts conceptes per desenvolupar. Instagram com a eina de connexió entre persones, desenvolupa la creativitat. El millor és que hi ha un diàleg sense paraules. Són les noves professions, la mirada diu molt de la persona. He descobert aquesta part que tenia dins.

-Suposo que deus treballar des de casa

Sí, i té molts avantatges, pel que fa als horaris a la conciliació amb la família. Per a mi la família és una prioritat encara que cobri menys. El millor és compartir les coses que m’ha aportat. Coses bones són el doble de millor, em surt de dins, és autèntic.