Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 9-12-2018
>
<
Desembre'18
llmamejovessum
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Cultura

"La història és massa important per deixar-la en un sol gènere"

dimecres 13 de febrer de 2013

"La història és massa important per deixar-la en un sol gènere"

El paper de les dones en el món de l’Associacionisme vol dir el paper de les dones a la societat civil, i de nou es presenta una paradoxa de subrepresentació en els òrgans de presa de decisions que no es correspon amb el conjunt de la societat on més de la meitat dels membres d’aquestes associacions són dones. Un debat emmarcat en la taula “Liderant el present, construint el futur”, i participat per Muriel Casals, economista i presidenta d’Òmnium cultural, i Rita Marzoa, periodista i també membre d’aquesta associació.

Al nostre país, només un 15% de la població contribueix activament en les tasques de voluntariat, mentre que al conjunt d’Europa aquesta participació se situa en el 24%.
La presència de l’associacionisme en les societats és com un termòmetre de la salut democràtica que suporten i complementen l’acció política. En aquest panorama, per a Rita Marzoa, l’aportació de les dones és “feina i capacitat de treballar, ens podem compensar amb els homes en aportació reconeguda i valorada”, una afirmació valorada per la presidenta d’Òmnium Cultural qui va afirmar les diferències entre l’activisme de les dones, per a les que efectivament, és quelcom d’important i pels homes que “ho fan més per prestigi”. Malgrat ser una activitat predominantment de dones perquè, segons Muriel Casals “Una feina (de voluntariat) que requereix tan de temps ha de ser de dones que històricament hem regalat temps. Una part de la societat que forma de la societat amb una altra lògica”.

Un rol de les dones que continua afavorint la presència en l’associacionisme perquè per dediquem més temps a tasques “aparentment inútils que fan la vida més agradable”, és a dir fora del circuit econòmic, i en un context de greu retrocés en els drets i d’empobriment veiem com són dones les que sobresurten en els moviments de solidaritat, en el que l’exemple més evident aquests dies és Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) o la mateixa Muriel Casals, al capdavant d’Òmnium Cultural, una institució amb fort protagonisme a la vida política catalana. I per a qui comenta que la visió històrica, el relat del passat, ha de fer-se tenint en compte a tothom “la història és massa important per deixar-la en un sol gènere”.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: