Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Dones en Xarxa

La importància de la nova llei contra la violència de gènere

dijous 8 de maig de 2008

La importància de la nova llei contra la violència de gènere

Continuant amb la iniciativa d’organitzar dinars-tertúlia que vam iniciar l’any passat, el passat dilluns unes 30 dones ens vam reunir per debatre la importància de la nova llei contra la violència masclista i la seva correcta aplicació en matèria de serveis envers les dones.

Les ponents de la present reunió han estat Núria Milà, advocada feminista, membre de la junta de Dones Juristes i regidora de Polítiques d’Igualtat, participació ciutadana i comunicació de l’ Ajuntament de Castelldefels , i Maribel Cárdenas, educadora social experta en temes de gènere i Cap de la Secció Tècnica del Pla d’Igualtat, del Servei de Promoció de Polítiques d’Igualtat Dona-Home , de la Diputació de Barcelona.


La tertúlia es va iniciar amb la intervenció de Núria Milà, que ha estat una de les 20 advocades que ha partipat en l’esborrany de la llei. Milà va destacar la pluralitat de la llei ja que “tothom ha dit la seva i per això ha trigat tant a veure la llum”. Per a l’advocada, “és una de les lleis més avançades i pionera”, ja que reconeix drets com ara el de prevenció, de detecció, d’assistència i de recuperació integral. “Aquests drets són innovadors perquè el seu reconeixement porta intrínsecament lligat el reconeixement d’altres formes de violència”, va afirmar Milà.

La violència contra la dona no només es dóna en l’àmbit domèstic, sinó sota la forma de la prostitució, o en l’espai rural”, va exposar la regidora, que va remarcar que la violència contra les dones es dóna de forma descarada en l’àmbit econòmic i que “els ens públics la tol•leren”.

Per la seva part, Maribel Cárdenas va destacar la importància dels serveis que les institucions posen a l’abast de les dones per fer front a la violència, i que amb l’aprovació de la nova llei s’enfortiran les xarxes de PIAD’s (Punt d’Informació i Atenció a les Dones). En aquest sentit, Cárdenas va afirmar que “la professionalització de les persones que atenen les dones maltractades és básica” per oferir-les un servei adequat i va demanar formació professional.

Per a la cap del Servei d’Igualtat, la llei és positiva perquè posa l’èmfasi en serveis que poden donar més suport a dones en situació de risc o maltractades, com ara el servei d’acolliment d’urgències, els serveis telefònics, els serveis substitutoris de la llar, etc.

En darrer terme, Cárdenas va recordar la importància de l’accessibilitat territorial i que al menys “hi hagi un centre d’intervenció especialitzada per comarca” per poder donar resposta a tots els casos de violència de gènere.

En col.laboració amb: