Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

La llei de titularitat compartida és un dels grans avenços en el medi rural

dilluns 10 de març de 2014

La llei de titularitat compartida és un dels grans avenços en el medi rural

Sempre necessitava l’autorització del meu marit per fer qualsevol tràmit o qualsevol paperassa de la nostra explotació . És el que més em cremava ", explica a RTVE.es Neus. Així explica aquesta ramadera de Cantàbria seva lluita pels avenços en el món rural .

Un dels grans passos que s’han donat en aquest mitjà és la Llei de Titularitat Compartida que es va aprovar el 2011 . Una mesura que ha equilibrat la situació i que ha permès per primera vegada que les dones que participen en les tasques del camp siguin reconegudes com cotitulars de les mateixes . No obstant això , encara queda molt per fer .

En el cas de Neus, la seva jornada laboral comença a les 07:00 hores . És ramadera des de fa 32 anys i comparteix amb el seu marit una explotació lletera al Casar de Periedo , a Cantàbria . Ella s’encarrega de munyir les 55 vaques que pasturen en la seva explotació i del " paperassa " i el seu marit alimenta el bestiar i arregla la maquinària quan s’espatlla . No obstant això, fins fa tres anys Neus ha figurat simplement com una " ajuda familiar " dins del seu propi negoci .

Un gran avanç en el camp

" La vida del treball diari és exactament igual , mateixes obligacions , mateixes jornades de treball , però canvies socialment . Ja estàs dins de les estadístiques" , continua Neus.

Teresa López , presidenta de FADEMUR ( Federació d’Associació de Dones Rurals ) , explica que moltes d’elles no apareixen en les dades perquè se’ls considera ’ ajuda familiar’ .

" El treball de les dones està ocult i hi ha molt poques que coneixen aquesta llei . Tenen les mateixes obligacions , però no els mateixos drets" , indica

Font: RTVE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: