Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Opinadores

La Llibertat s’aprèn exercint-la

dissabte 14 de febrer de 2015

La Llibertat s'aprèn exercint-la

Un 12 febrer de 1888 va néixer Clara Campoamor, una de les nostres antecessores, de les defensores dels drets de les dones. Clara Campoamor va ser la feminista que va defensar i va aconseguir el vot de les dones en la segona república a Espanya. "La llibertat s’aprèn exercint-la" és una de les seves cites de capçalera que hem de recordar, aplicar i fer-ne pedagogia entre les dones.

Aprendre a ser lliures i actuar com a ciutadanes lliures, és sense cap dubte un repte difícil per a qualsevol dona, fins i tot per a les feministes. Per començar, perquè no vam ser educades per exercir la nostra llibertat, sinó tot el contrari. La societat ens atribueix un paper que situa les dones més aviat com obedients, i en el nostre entorn personal hem comprovat com hem estat premiades si la nostra actitud és prou obedient, i castigades si exercim la nostra autonomia de criteri o acció.

Avui, aniversari del naixement de Clara Campoamor volia recordar algunes llibertats que hem d’aprendre a exercir:

  • Exercir la llibertat en política, tenir les nostres pròpies idees polítiques i defensar-les, independentment de les nostres famílies o parelles.
  • Exercir la llibertat en l’accés al coneixement, decidir en què formar-nos i educar-nos, amb quins fins i en quins àmbits.
  • Exercir la llibertat econòmica, decidir sobre la destinació i l’administració dels nostres béns.
  • Exercir la llibertat en el treball, tant per triar el nostre treball en funció dels nostres interessos i vocació, com per a treballar sentint autoestima per la nostra contribució, sense deixar que ens menystinguin.
  • Exercir la llibertat en el poder, exercint les responsabilitats que tinguem de la manera que nosaltres creguem idònia.
  • Exercir la llibertat en la parella, compartint amb l’altra persona des de l’existència d’una vida pròpia i autònoma, i no permetent cap tipus de control sobre nosaltres.
  • Exercir la llibertat en el sexe, decidint quan, amb qui i què volem fer, considerant a nosaltres el subjecte protagonista de la relació.
  • Exercir la llibertat per sentir-nos guapes, no sotmetent el nostre cos a accions massa agressives per seguir els cànons de bellesa que són gairebé impossibles d’assumir per la gran majoria de dones.
  • Exercir la llibertat a la xarxa, escollint en quins espais volem estar presents, com volem presentar-nos, amb qui volem relacionar-nos, quin tipus de relació establir amb les altres persones i quins continguts volem compartir.

Aquestes són llibertats que hem de conquerir cadascuna de nosaltres. En realitat resulta més viable exercir-les acompanyades dels consells de bones amigues o companyes feministes. Ser dona i exercir la llibertat vol dir no viure a la zona de confort perquè estem conquerint la igualtat.

Dedicat a totes les meves amigues i companyes feministes

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: