Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Internacional

La manca de temps, principal factor de pressió de la dona actual

dilluns 29 d'agost de 2011

La manca de temps, principal factor de pressió de la dona actual

Les dones han avançat, a gairebé tot el món, en la igualtat amb els homes, i controlen més les decisions de les despeses, progressen en el treball i en la política, i tot apunta que estan en condicions d’exercir més influència que mai. En contrapartida, les dones confessen patir estrès i sentir-se pressionades per la manca de temps, cosa que es nota en els països emergents, fins i tot més que en els desenvolupats.

Nielsen va realitzar un estudi que analitza els hàbits de compra i l’ús dels mitjans de comunicació per part de les dones en 21 països de tots els continents. En tots els països investigats les dones creuen que tenen més oportunitats que les seves mares, si bé en els mercats més desenvolupats creuen que les seves filles tindran el mateix nivell d’oportunitats que tenen i han tingut elles.

L’estudi de Nielsen "La Dona del Futur" fa una anàlisi sobre el que les dones opinen, veuen i compren a tot el món. L’enquesta es va realitzar en línia en els països desenvolupats, i de forma mixta (en línia i amb entrevistes personals) als països emergents, entre els mesos de febrer i abril de 2011.

"Les dones de tot el món estan aconseguint majors nivells d’educació i de treball, i poden contribuir més als ingressos familiars", assenyala Susan Whiting, vicepresidenta de Nielsen. "Les dones estan augmentant el seu poder adquisitiu, i amb això aconsegueixen un major control i influència en les decisions familiars. Per això, les dones d’avui i de demà són consumidores claus, i comprendre els seus hàbits i actituds és fonamental per als fabricants, venedors i anunciants en general ".

Viure estressades
Gairebé el 80% de les dones dels països desenvolupats pensa que el paper de la dona canviarà i d’elles, el 90% creu que canviarà per millorar. Això sí, la majoria de les dones enquestades se senten pressionades per la falta de temps, estressades i amb excés de treball, i en els països emergents senten aquesta pressió i estrès fins i tot més que als països desenvolupats. La causa clau d’aquest estrès és l’obligació de conciliar la vida professional i familiar: les dones de tot el món han de fer múltiples funcions i coses alhora. I un factor que contribueix a que els nivells d’estrès siguin més alts en les dones dels països emergents és la poca disponibilitat econòmica que els queda després de cobrir les despeses imprescindibles per poder gastar alguna cosa en si mateixes o gaudir d’unes vacances.

Entre les entrevistades en els països emergents, les dones de l’Índia (87%), Mèxic (74%) i Rússia (69%) són les que declaren estar més estressades i pressionades per la manca de temps. Als països desenvolupats, les dones que expressen més sentir aquesta pressió són les espanyoles (66%), seguides de les franceses (65%) i les italianes (64%). "Les dones se senten capacitades per assolir els seus objectius i aconseguir el que volen, però al mateix temps, aquesta exigència de resultats els causa un estrès afegit", assenyala Whiting. "Els anunciants i agències que es dirigeixen a les dones han de considerar com els seus productes poden ajudar a alleujar l’estrès i proporcionar-los-hi certa comoditat".

Major igualtat a Espanya
Les dones espanyoles estan entre les què aconsegueixen més igualtat a l’hora de prendre decisions que afecten a la llar i a la seva vida personal. Al voltant del 80% de les entrevistades pensen que els homes i les dones estan igual de capacitats per treballar, tenir cura dels nens, tenir més educació, millor salari, involucrar-se en política, prendre decisions de compra, o assumir un lloc directiu a les empreses. Això sí, com s’ha indicat, el 66% de les espanyoles que participen en l’estudi diuen que se senten pressionades i estressades per la manca de temps, el percentatge més alt de tots els països desenvolupats inclosos en l’estudi.

A Espanya, la gran majoria de les dones enquestades pensen que les decisions de compra de gairebé tots els productes les han de compartir homes i dones en igualtat total. És clar que en alguns casos es mantenen alguns tòpics tradicionals, com els que assenyalen que les dones s’han d’encarregar més de les compres relacionades amb la llar, els nens, la roba o la bellesa, i els homes més dels cotxes o la tecnologia.

Així, per a les espanyoles participants en l’estudi, la compra dels productes de bellesa i higiene personal correspon sobretot a les dones (un 52%), enfront del 45% que opina que és de responsabilitat indistinta. Tot just un 3% diu que és l’home qui ha de prendre més decisions. En el mateix sentit, un 63% considera que les compres de menjar han de correspondre per un igual a homes com a dones, el 7% assenyala als homes. Un 41% atorga la prioritat a les dones pel que fa a la compra de la roba, i el 56% que la considera compartida. Quelcom similar passa amb la compra de productes farmacèutics: el 69% creu que és indistint, un 27% opina que és més tasca de dones, i el 4%, que ho és dels homes.

També sembla que les dones tinguin més pes en les decisions sobre la cura dels fills: un 40% diu que és prioritàriament decisió de les dones, encara que una majoria la considera de responsabilitat compartida (56%,) i només el 4% l’atorga als homes.

En la compra d’aparells electrònics com televisors o ordinadors, destaca un 72% que creu que ha de ser compartida, el 17% assenyala que és cosa d’homes, i un 11% que correspon més a les dones. Igualment, en la compra d’electrònica personal com els telèfons mòbils, un 71% diu que correspon a tots dos, el 24% als homes, i el 6% a les dones. En el cas de l’automòbil la decisió de compra hauria de ser comú per a un 57%, el 39% l’atribueix a l’home, i només el 4% a la dona.

Per escollir una entitat bancària, la tinença de targetes de crèdit i altres temes financers, la immensa majoria de les dones espanyoles consultades (el 73%) opina que ha de ser una decisió conjunta, el 16% considera que ho han de decidir sobretot els homes, i l’11% assenyala a les dones com a responsables. Percentatges molt similars es dónen en el camp de les assegurances.

Qualitat-preu i valor de marca
Què valoren les espanyoles a l’hora de prendre les seves decisions de compra? En la majoria dels productes hi destaca sobretot la relació qualitat-preu, tot i que hi ha excepcions en què hi preval el valor i la confiança en la marca, la prescripció d’un professional, o la recomanació d’amistats, familiars o gent coneguda. Així, en el cas del menjar sobresurt la relació preu-qualitat, en un 39%, seguida del preu (30%), la confiança en la marca (22%) i la disponibilitat on compren habitualment (22%). Pel que fa als productes d’higiene i bellesa prima la relació preu-qualitat (40%), el preu (25%) i la confiança en la marca (21%). També es valora el preu-qualitat en la roba, (39%), i en el preu (31%). Per anar a un concert, veure una pel•lícula, o anar a un restaurant es valora més la recomanació d’amistats i gent coneguda (24%), igual que per triar activitats infantils (18%), mentre que per comprar medicaments s’opta per seguir la prescripció d’un professional (35%). En el cas de la compra d’un automòbil les dones aprecien, a més del preu-qualitat (34%) i el preu (28%), la confiança en la marca (28%). Aquest cas també es dóna en la compra dels aparells electrònics, on el valor de marca és citat pel 27% de les enquestades.

Els anuncis de televisió segueixen sent el mitjà que més influeix a les espanyoles a l’hora de prendre decisions de compra: el 27% en el cas del menjar, i el 30% en els de bellesa i higiene personal. Els segueixen els anuncis en revistes i diaris, assenyalats per un 20% de les enquestades.

Diferents objectius per destinar els diners
Tornant a les dades globals de l’estudi, hi ha diferències notables quan es pregunta a les dones en què pensen destinar els diners que guanyen o esperen guanyar en els pròxims cinc anys, un cop cobertes les seves necessitats essencials. Més de la meitat (56%) de les dones dels països emergents assenyalen que els destinaran a l’educació dels seus fills/es, dada que contrasta amb només el 16% que indica el mateix en el cas dels països desenvolupats. Les dones a Nigèria (85%), Índia (76%) i Malàisia (63%) són les que donen major importància a estalviar per l’educació dels infants.

En general, les dones dels països desenvolupats assenyalen que es plantegen gastar els estalvis en vacances (58%), aliments (57%), i l’estalvi o el pagament de targetes de crèdit o deutes (55% cadascun). Per la seva banda, les dones dels països emergents diuen que en la mesura possible la seva idea és destinar més diners a les compres habituals com ara roba (70%), aliments (68%) i articles de bellesa i salut (53%). En aquests mercats emergents, les vacances ocupen el setè lloc de la designació de les despeses extraordinàries previstes per les dones.

Esperança desigual en el futur
En tots els països enquestats les dones creuen que actualment tenen més oportunitats que les que van tenir les seves mares. Les dones dels mercats emergents creuen que les seves filles tindran fins i tot més oportunitats que les que han tingut i tenen elles, respecte a les seves mares. No obstant això, en els països desenvolupats les dones enquestades creuen que les seves filles tindran les mateixes oportunitats que tenen elles.

Menys de la meitat (40%) de les dones dels països desenvolupats participants en l’estudi pensen que les seves filles tindran més estabilitat financera, i el 54% creu que les seves filles aconseguiran una millor educació. És clar que un 34% creu que les seves filles tindran menys possibilitats per escollir quan jubilar-se, en comparació amb els estàndards actuals. I gairebé tres quartes parts (74%) de les dones enquestades en els països desenvolupats creuen que les seves filles tindran més i millor accés a les tecnologies.

Els mercats emergents semblen tenir més expectatives de progrés: el 80% de les dones enquestades creuen que les seves filles tindran més estabilitat financera, un 83% creu que tindran millor educació i el 84% pensa que tindran un millor accés a les tecnologies.

"La diferència en les percepcions crida l’atenció, i reflecteix la creença que les dones dels països desenvolupats han assolit un cert nivell de fites i èxit", anota Whiting."Mentre que les dones dels mercats emergents veuen un important creixement d’oportunitats per a les seves filles, als països desenvolupats semblen tendir a l’estabilitat un cop assolida certa igualtat".

Els mitjans i les dones
La televisió és el mitjà que més influeix a les dones de tot el món per informar-se sobre els nous productes: en els 10 països emergents i en 7 dels 11 països desenvolupats analitzats la televisió supera les altres 14 possibles fonts d’informació. Les excepcions es donen a Alemanya i Espanya, on el boca-orella està més valorat que la televisió, a Corea del Sud, en què la recerca per Internet ocupa el primer lloc, i a Suècia, on es valora més el mailing i la publicitat directa.

Després de la televisió, el boca-orella i les recomanacions d’amistats, familiars i coneguts/des apareixen com a segones o terceres opcions en nou dels 10 mercats emergents i en vuit dels 11 mercats desenvolupats.

Quan es tracta d’obtenir informació sobre botigues, però, les dones enquestades en països desenvolupats prefereixen el boca-orella, mentre que les dels països emergents confien més en la televisió.

"Val la pena esmentar la disparitat entre la primera i segona opcions de cerca d’informació entre les dones dels països emergents i desenvolupats, tant per a nous productes com per a les botigues", aclareix Whiting. "En els països emergents la bretxa entre la televisió i les altres opcions és significativa, però en els països desenvolupats altres mitjans de comunicació tenen cada vegada més importància per a les dones, cosa que s’hauria de tenir en compte en els plans de màrqueting".

La Qualitat, factor clau de la Fidelitat
La qualitat és el factor més important perquè les dones es considerin fidels a una marca en 20 dels 21 països examinats. Només les dones del Regne Unit citen la confiança per davant de la qualitat. Així, els factors més importants perquè una dona compri en una botiga productes com aliments, begudes, salut i productes de bellesa, farmacèutics i electrònics són que consideri que el comerç és de bona qualitat i ven productes de qualitat.

"Les dones diuen que el que estableix la lleialtat de marca a llarg termini és la qualitat i no el preu", assenyala Whiting. "Encara que el preu i la relació qualitat-preu són importants, sobretot per a la decisió de compra, fabricants i venedors han de tenir en compte que a llarg termini el posicionament clau per guanyar la confiança de les consumidores ha de fer èmfasi en la qualitat."

El valor de les xarxes socials

Segons l’estudi, les dones utilitzen més les possibilitats socials dels telèfons i usen més les xarxes socials que els homes. En conjunt, el 56% de les dones enquestades en els països desenvolupats i el 71% en els emergents diuen que l’ordinador, els telèfons mòbils i smarthphones han millorat les seves vides.

Avui dia les xarxes socials són una part fonamental del dia a dia en la vida digital de les dones. Entre el 65% i el 70% de les dones majors de 18 anys que utilitzen internet a països desenvolupats com Austràlia, França, Itàlia, Corea del Sud i Brasil visiten la xarxa social líder del seu mercat. Als EUA, el 73 per cent de les dones que usen internet utilitzen les xarxes socials, percentatge que a Alemanya arriba al 50%.

"Per connectar amb les dones han d’utilitzar estratègies rellevants i socials", assenyala Whiting. "En les xarxes socials les dones solen seguir les marques més que els homes, convertint-les en una eina important per als descomptes, ofertes i cupons. Les dones són molt més propenses a involucrar-se amb els mitjans de comunicació que s’integren en el seu dia a dia ".

Altres idees clau
Comparant els resultats de l’estudi Nielsen ‘La Dona del Futur’ amb la mateixa enquesta a nivell mundial es pot destacar que:

- Entre 22 diferents formes de publicitat, les "recomanacions de persones que coneix" és clarament en la qual més confien les dones enquestades en països desenvolupats (73%) i emergents (82%), seguida de lluny pels llocs web de marca (60% en els països emergents), i les opinions d’altres consumidors (49% en els països desenvolupats).
- Les dones en els mercats emergents estan més influenciades pels anuncis d’internet que als països desenvolupats. En els països emergents, les dones a l’Índia són les que més diuen ser influïdes pels anuncis d’Internet, i les de Sud-àfrica i Rússia són les menys convençudes. Als països desenvolupats, les enquestades a Corea del Sud són les que reconeixen moure’s més per la publicitat en xarxes socials, mentre les dones d’Austràlia i França són les que menys influenciades se senten.
- Les dones entrevistades en els mercats desenvolupats volen responsabilitats compartides en tots els assumptes, tant en la cura dels nens com per a decidir i fer compres importants. En els països emergents continuen alguns rols tradicionals, encara que hi ha un desig de compartir responsabilitats. En els països emergents els homes segueixen sent considerats els que prenen les decisions pel que fa a la compra d’electrodomèstics o automòbils, mentre les dones assumeixen les compres de salut i bellesa i tots els assumptes de cura de nens.
- En els països analitzats segueixen presents algunes idees tradicionals: el 31% dels homes i dones creuen que els homes són la millor opció per ocupar un càrrec polític, ocupar un lloc directiu a la feina (29%) i realitzar compres importants (22 %).

"La pròxima generació de dones comprarà i utilitzarà els mitjans de comunicació de forma diferent a les seves predecessores", indica Whiting. "Els anunciants i les agències hauran d’enfocar les seves accions de comunicació i màrqueting basant-se en anàlisi i estudis que els mostrin com fer negocis amb aquestes consumidores, per captar la seva atenció, en comptes d’utilitzar simples suposicions".

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: