Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 16-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional

La meitat de les dones a Amèrica Llatina pateixen violència psicològica, segons la ONU

dijous 26 de juliol de 2012

La meitat de les dones a Amèrica Llatina pateixen violència psicològica, segons la ONU

La violència contra la dona és la violació més freqüent als drets humans al món, per la qual cosa ha d’haver un major compromís dels governs i les societats perquè sigui intolerable i inacceptable, va dir ahir la directora de l’ONU Dones per a Amèrica Llatina i el Carib, Moni Pizani.

"Nosaltres tenim xifres d’Amèrica Llatina que ens parlen que 40% de les dones han estat víctimes de violència física, i la taxa de maltractament psicològic en les relacions de parella està en 50%", va assenyalar la funcionària internacional.

"El tema de la violència contra les dones i les nenes és un tema de govern, de la societat, de les famílies i dels ciutadans del carrer, per això cal que hi hagi un major compromís per part de tots", va assenyalar Pizani , a l’agència EFE, en commemorar per primera vegada en tot el món el "Dia Taronja", una iniciativa creada per la Xarxa Mundial de joves uneix-te de l’ONU al maig passat, per tal de cridar l’atenció de la societat internacional els dies 25 de cada mes per posar fi a la violència contra les dones. La intenció de la iniciativa juvenil és aconseguir que la societat comprengui que cal fer "tot el que estigui al nostre abast" per viure en un món en el qual no es toleri i es denunciï la violència contra la dona.

Pizani precisar que els governs haurien assignar més recursos i fer que es compleixin les lleis sobre la matèria amb més rigor, perquè les xifres, per exemple a Amèrica Llatina i el Carib, són alarmants. Va expressar que algunes dades estadístiques de 2010 indiquen, per exemple, que a la ciutat de Sao Paulo (Brasil) una dona és assassinada cada 15 segons, i que a Guatemala diàriament es registra l’homicidi de dos com a mitjana. Segons Pizani, aquestes xifres són similars en altres ciutats i països de la regió, segons estadístiques de l’organització que van del 2008 i al 2010. En aquest sentit, ha afirmat que en els casos dels feminicidis, les xifres de dones assassinades en l’anomenat triangle negre de Centreamèrica, que componen Guatemala, El Salvador i Hondures, són significatives.

Segons dades de l’ONU, a Guatemala van assassinar 675 dones i al Salvador un total de 580 el 2010, mentre que a Hondures les xifres de 2008 van arribar un total de 380. Al Carib, 13% de les dones van reportar en alguna ocasió haver estat víctimes de violència domèstica i 23% de psicològica a casa, en el període 2009-2010. Finalment, Pizani va dir que tres dels deu països amb les taxes de violacions més altes del món pertanyen a la regió del Carib: Bahames, Jamaica i Saint Vincent i les Grenadines.

Les dones van ser també el tema central en el tercer dia de la XIX Conferència Internacional de la Sida, on expertes van assenyalar que les portadores del virus d’immunodeficiència humana (VIH) pateixen un estigma que disminueix les seves possibilitats de treball, estudi i tractaments, i que són elles les que més necessiten més ajuda en la lluita contra aquesta malaltia. "La inclusió de les dones és una prioritat en la investigació, la cura i els tractaments a tots els nivells", va afirmar Linda Scruggs, una activista en campanyes de VIH / Sida. Les dones, i en particular les de minories en EU i les que viuen en països de renda baixa i mitjana, s’han registrat altes taxes d’infecció amb el VIH en anys recents, contagiades principalment per les seves parelles que usen drogues o mantenen relacions homosexuals. Molts països han augmentat el tractament de les dones embarassades infectades per reduir la probabilitat que infectin als seus nadons. Però la doctora Chewe Luo, del Fons de Nacions Unides per la Infància (UNICEF), va dir que la majoria de les nacions no continua automàticament el subministrament de fàrmacs contra la sida per a les dones després que deslleten als seus nadons, el que és important per mantenir saludables a llarg termini.

Font: ONU i El Universal

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: