Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

La meitat de les dones soldat alemanyes pateixen abusos sexuals

dimarts 28 de gener de 2014

La meitat de les dones soldat alemanyes pateixen abusos sexuals

Tot just fa unes setmanes en el càrrec la primera dona nomenada ministra de Defensa a Alemanya i s’ha topat amb un repte que servirà sens dubte servirà de vara de mesurar el seu pas per la cartera. Segons una investigació que acaba de publicar el Centre d’Història Militar, més de la meitat de les dones que formen part de l’Exèrcit alemany admet haver estat objecte d’algun tipus d’abús sexual.

Concretament, el 55% de les dones soldats de l’Exèrcit alemany admet ser o haver estat objecte d’abusos sexuals almenys en una ocasió per part dels seus col · legues masculins .

El desglossament d’aquest percentatge , a més , ofereix un paisatge desolador . El 47 % de les afectades reconeix haver-se enfrontat a un abús verbal , el 25 % assegura que s’ha vist obligat a veure imatges pornogràfiques i el 24 % ha experimentat insinuacions sexuals no desitjades . Els assalts físics que inclouen tocaments i violacions afecta el 3% .

La reacció immediata de la ministra alemanya de Defensa , Ursula von der Leyen , ha estat expressar la seva "greu preocupació " sobre aquesta qüestió i convocar els funcionaris pertinents per prendre mesures .

L’estudi que llança aquestes dades es va dur a terme el 2011 i hi van participar 3.058 uniformades de la Defensa Federal d’Alemanya ( Bundeswehr ) . Les preguntes de l’enquesta van ser preses d’un estudi semblant que es va realitzar el 2005 i que , tot i concloure també amb dades similars no va ser pres seriosament pels alts comandaments de l’Exèrcit . " Van tractar de desacreditar l’estudi i no es van prendre mesures" , denuncia ara Katja Keul , dels Verds , " deien que el problema estava sobredimensionat " . En el moment de la realització d’aquell estudi es va descobrir que tres quartes parts de les dones que patien abusos en l’exèrcit no donaven part d’això ni informaven als seus superiors perquè pensaven que "no canviaria res de totes maneres" i la meitat de les que havia presentat denúncia es queixava que no hi hagués tingut com a conseqüència cap investigació o sanció . Les preguntes sobre denúncies internes i investigacions , però, van ser eliminades en l’enquesta realitzada el 2011, segons publica Der Spiegel .

Les dones es van incorporar a l’Exèrcit alemany el 2001 i avui suposen el 10% dels seus efectius .

Font: ElMundo

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: