Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Internacional

La migració, amb rostre de dona

dilluns 19 de desembre de 2011

La migració, amb rostre de dona

La migració cada cop té més rostre de dona, ja que dels 215 milions de migrants a nivell mundial el 48.4%són dones, d’acord amb xifres del Banc Mundial. A més, la migració de les dones s’accentua en edats productives, és a dir, entre els 15 i 34 anys.

El 2010, la mitjana d’escolaritat de les dones i homes migrants era més gran que el dels no migrants. Els migrants tenen una mitjana d’escolaritat de 10.2 anys aprovats, mentre que en els no migrants és de 8.6 anys.

Segons l’informe anual sobre Tracta de Persones del Departament d’Estat dels Estats Units, cada any entre 600.000 i 800.000 persones creuen les fronteres internacionals com a víctimes de tracta, d’aquesta xifra el 80% són dones i nenes i el 50% són persones menors d’edat.

Per la seva banda, l’Organització Internacional del Treball (OIT) assenyala que del total estimat de persones sotmeses a treballs forçats com a conseqüència del tràfic, al voltant de 56% de les víctimes de tracta amb fins d’explotació econòmica o laboral són dones i nenes i el 44% restant són homes i nens. Així mateix, en el cas de tràfic amb fins sexuals, una aclaparadora majoria del 98% és ocupat per dones i nenes.

Aquestes estimacions mostren una realitat ineludible: el tràfic de persones és un crim que no és neutral en termes de gènere i que afecta a les dones de manera desproporcionada. El tràfic de dones s’ha d’entendre en l’ampli context de desigualtat i violència estructural a què estan subjectes.

D’acord al nivell d’escolaritat, la proporció de dones migrants que no compta amb algun grau aprovat és més gran que la registrada en els homes en proporció de 3.7 per cent en dones i 3 per cent en homes.
El secretari general de les Nacions Unides ha llançat un missatge de suport i de suport envers els migrants en què insta la societat a donar-los suport.

El secretari general de la ONU, Ban Ki-moon explica que "quan es violen els seus drets, se’ls margina i exclou, els migrants no poden contribuir ni econòmica ni socialment a les societats que han deixat enrere i tampoc a aquelles a les que arriben. No obstant això, quan se’ls dóna suport mitjançant polítiques adequades i la protecció dels drets humans, la migració pot exercir una influència beneficiosa en les persones, així com en els països d’origen, trànsit i destí ".

A casa
A Barcelona, unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, han reivindicat aquest diumenge drets i treball digne per a tots, immigrants o no, en una manifestació que ha recorregut els principals carrers del centre de la capital sense incidents. "Els immigrants no són mercaderia d’usar i llençar. Els CIE’s, tancament ja" ha estat el lema de la pancarta que obria la manifestació, en la qual s’ha reclamat el tancament dels centres d’internament per a estrangers, les condicions de vida dels quals han estat denunciades reiteradament per diverses associacions i sindicats, entre elles Càritas i CCOO.

En el manifest de la protesta s’ha denunciat que un de cada tres immigrants a Espanya està en atur i que, pel que fa a Catalunya, el govern d’Artur Mas ha retirat ajuts a milers d’aturats, entre ells, famílies d’immigrants que no tenen amb prou feines recursos econòmics.

Font: Banc Mundial, ONU, EFE

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: