Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Política

La nena de Rajoy no vota el PP

Gemma Lienas, Escriptora
dilluns 10 de març de 2008

La nena de Rajoy no vota el PP

Escric aquest article el dia 8 de març, dia internacional de la dona i, aquest any, també dia de reflexió electoral. Aquesta coincidència em porta a meditar sobre la situació de les dones al país; i ho faig des de la pell de la nena de Rajoy.

La nena té força més probabilitats que si fos un nen d’acabar els estudis (35% abandonament escolar masculí contra un 24% femení), de fer carrera universitària i de treure millors notes. Però, un cop tingui el títol a la mà, tindrà el triple de possibilitats de quedar-se a l’atur que no país un noi universitari. I, sigui quin sigui el seu nivell de formació, el seu índex d’atur serà el doble que els dels seus companys barons.
Suposant que aconsegueixi un lloc de treball, n’haurà hagut d’acceptar un per sota dels seus coneixements i/o més precari i/o menys valorat que si hagués nascut nen. També cobrarà un sou inferior; potser fins a un 30% menys que un home.

A més de tenir el treball remunerat, la nena en tindrà un altre pel qual no rebrà ni un euro: la feina de la casa, la criança de la mainada i l’atenció a persones depenents, que li ocuparà 4’30 hores diàries contra 1’30 que hi dedicarà el seu company. I és que la despesa en protecció social al país -llars d’infants, residències per a gent gran, etc.-, és de les més baixes de la UE. Veient el panorama, no seria estrany que la nena formés part del 60% de les que consideren la maternitat un obstacle per a la seva carrera professional o, potser, del 19% que han decidit no tenir criatures.

La nena pot pertànyer a l’11% de dones maltractades, si considerem la violència de gènere en sentit estricte (pallisses i assassinats). Però, en un sentit ampli, té el 100% de possibilitats de patir unes quantes vegades a la seva vida desigualtats i menyspreus que són la base de la violència contra les dones.

En aquest punt de la reflexió, crec que la nena de Rajoy ja ha decidit que més li hauria valgut néixer nen, però que, com que això seu no té volta enrere, el millor que pot fer és creuar els dits perquè guanyin els socialistes i continuïn lluitant pels drets de les dones.

Article Publicat al Diari El Periódico el 10 de març del 2008

En col.laboració amb: