Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple Favorits



Si vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC








Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Societat : Breus

La pobresa s’acarnissa en les dones soles i amb fills

divendres 20 de juny de 2014

La pobresa s'acarnissa en les dones soles i amb fills

Ha arribat un moment en què la crisi està castigant sense pietat als més febles: els infants. Així ho reflecteix l’informe anual de Càritas Bizkaia corresponent a 2013. Les dades reflecteixen una crua realitat. La pobresa, la desocupació i la precarietat estan afectant especialment a les famílies amb fills. I dins d’aquest grup, tal com va destacar el director de Càritas, Carlos Bargos, "a les dones soles amb menors al seu càrrec". L’informe també constata que s’estan cronificant les situacions de desemparament i que, per primera vegada en els últims anys, s’està equiparant el nombre de persones ateses segons el seu origen autòcton o forà.

La situació comença a ser alarmant per a moltes famílies. "La desocupació i les dificultats per fer front a les despeses de la vida diària, especialment relacionats amb l’habitatge, són els principals problemes amb què es troben aquestes famílies", va dir Carlos Bargos. Però, sobretot, va insistir en les famílies monoparentals amb fills, i principalment, en les encapçalades per dones. Així, per exemple, l’any passat, els serveis de Càritas van atendre 2.000 famílies monoparentals, gairebé 400 més que l’any anterior. Per pal · liar totes aquestes necessitats, a més de Càritas, "cobren rellevància", segons ha assenyalat Bargos, "sistemes de protecció com la Renda de Garantia d’Ingressos, el suport familiar i la solidaritat canalitzada a través de les entitats socials, tot i que també aquests tres sistemes presenten debilitats ". Per això, el director de Càritas va fer una "crida a les administracions perquè prestin un major suport a les famílies". Una crida que va fer extensiu a la societat en general i als agents econòmics i socials. "Necessitem", va dir Carlos Bargos, "un nou model de societat amb valors que afavoreixin la qualitat de vida, la convivència i la cohesió social". Va destacar en aquest sentit que l’augment de persones voluntàries, sòcies i donants, "han fet possible la nostra feina amb signes que estem construint espais d’esperança". I dins d’aquest capítol ha advocat per "una economia i una ocupació al servei de les persones".

(...)

Font: Deia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: