Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Prostitució : Breus

La policia allibera 787 dones en 213 operacions contra el tràfic i l’explotació sexual

dilluns 20 de gener de 2014

La policia allibera 787 dones en 213 operacions contra el tràfic i l'explotació sexual

La Policia Nacional ha alliberat a 787 dones des del mes d’abril de 2013 , quan es va posar en marxa el Pla Policial contra el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual . Aquests alliberaments s’han produït en un total de 213 operacions que han portat a la detenció de 737 persones .

En el temps que porta funcionant l’operació , també 61 persones han estat declarades testimonis protegits per la seva col.laboració en la lluita contra el tràfic de persones i la prostitució .

A més , segons ha informat la Direcció General de Policia en un comunicat , aquest negoci criminal genera cinc milions d’euros al dia a Espanya .

En aquest sentit , ha indicat que recents informes d’ organitzacions internacionals com les Nacions Unides assenyalen a Espanya no només com país de trànsit de les víctimes d’aquest fenomen sinó també com a destinació final d’aquestes.

Falsos contractes de treball

Del total dels 737 detinguts , 268 es corresponen a grups dedicats a l’explotació i prostitució , i 469 formaven part de xarxes de tractes de persones, que enganyaven les dones en els seus països d’origen amb falsos contractes de treball ia les que després obligaven a prostituir un cop arribaven a Espanya .

Pel que fa als països de procedència dels arrestats , 188 eren de nacionalitat espanyola , 175 d’origen romanès , 95 nigerians i 95 xinesos , entre altres nacionalitats .

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó , ha destacat en el comunicat la " contundència " del pla per frenar " aquesta xacra que atempta contra els drets fonamentals de les dones que són tractades com a mercaderia " .

Protecció i atenció a les víctimes

Per aquest motiu Cosidó també ha anunciat que la lluita contra aquest tipus de xarxes i la protecció i atenció a les víctimes i als sectors més vulnerables seguiran sent algunes de les prioritats del pla estratègic de la Direcció General de Policia durant els propers anys .

La policia ha destacat que aquest pla preveu l’adopció de mesures assistencials , estructurals i operatives , per oferir una resposta completa i integral al tràfic de dones per a la seva explotació sexual i una protecció global a les víctimes .

Per això s’han incorporat cursos de formació en els plans d’estudis de la Policia Nacional que reforcin la preparació específica dels policies destinats en unitats especialitzades d’investigació , llocs fronterers i funcionaris destacats a l’estranger.

Així mateix , la policia ha assenyalat que moltes de les operacions han estat possibles gràcies a la col · laboració ciutadana , que ha realitzat 658 trucades i enviat més de 500 correus electrònics als canals de comunicació 24 hores habilitats per la institució .

Telèfon i correu per denunciar l’explotació sexual

Telèfon gratuït : 900.105.09

Correu electrònic trata@policia.es .

Pàgina web : www.policia.es / trata

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: