Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Noticies : Breus

La professió d’Agent d’Igualtat, clau per a la formació i assessorament en gènere

dijous 25 d'agost de 2011

La professió d'Agent d'Igualtat, clau per a la formació i assessorament en gènere

La directora general de l’"Instituto de la Mujer", Laura Seara, va presentar el mes de juliol passat l’estudi “Situació de la figura d’agent d’Igualtat d’Oportunitats de dones i homes a Espanya. Propostes per a una certificación professional”, realitzat per la Federació Estatal d’Associacions Professionals d’Agents d’Igualtat d’Oportunitats (FEPAIO).

Seara va manifestar “la necessitat de comptar en diferents àrees, i concretament en l’àmbit empresarial, amb professionals que tinguin formació en igualtat i que incorporin la perspectiva de gènere en la visió i l’anàlisi de la realitat”. La investigació recopila la informació sobre les demandes, contractacions, perfils i desenvolupament professional dels i les Agents d’Igualtat d’Oportunitats (AIOs), analitza l’estabilitat i condicions laborals i defineix el perfil formatiu i professional adaptat a la realitat actual.

El treball exposa detalladament quina ha estat l’evolució del nivell de demandes i contractacions, per Comunitats Autònomes, dels diferents perfils professionals d’Igualtat d’Oportunitats (Promotores i Promotors d’Igualtat i d’Agents d’Igualtat d’Oportunitats) entre els anys 2001 i 2008.

Segons Seara, aquest estudi “contribuirà a un important impuls en el procés de regularització d’aquesta figura professional, afavorint que les persones que exerceixen la seva activitat en l’àmbit de la igualtat de gènere comptin amb el reconeixement, dintre de l’àmbit acadèmic i laboral, i la validació d’un treball que compta amb un dilatat i difícil recorregut”.

Principals resultats

Un cop analitzats els 354 qüestionaris enviats arreu del país, es conclou que el número de dones que desenvolupen les funcions d’igualtat és d’un 96%, enfront només el 4% d’homes. La feminització de la professió d’AIO és un fet que es vé constatant des de la creació d’aquesta figura, tant a nivell europeu com estatal i autonòmic. La subcontractació d’aquestes persones en les Administracions Públiques, a través d’empreses privades, és una pràctica habitual des de fa anys en algunes entitats.

Aquesta realitat es relaciona amb les àrees socials (Igualtat, Treball Social, Educació Social, etc.), en què els llocs de treball són ocupats majoritàriament per dones. No passa el mateix en altres àrees de les administracions, en les quals la majoria que hi treballa són homes, i que solen estar formades pel funcionariat, en concret, personal tècnic d’urbanisme, obres, medi ambient, finances…

A nivell estatal, en el cas dels i les AIOs, l’índex d’atur es mou entre el 48,3% i el 55,1%. Aquest mateix indicador per a Promotores i Promotors està als voltants del 49,8% i el 58,5%. Això indica que, en temps de bonança laboral, les i els agents d’Igualtat treballen més que aquests/es segons però que, en temps de crisi, pateixen més els seus efectes.

Veure en línia : Ministerio de Igualdad

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: