Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Prostitució : Breus

La prostitució atrapa dones joves i immigrants

dilluns 18 de novembre de 2013

La prostitució atrapa dones joves i immigrants

Realitzar una radiografia exacta de la prostitució resulta molt complicat fins i tot per les associacions que s’encarreguen de fer un seguiment i donar suport a les persones que viuen d’això . Perquè tot i que es tracta d’una realitat arrelada en la nostra societat , encara és una activitat desconeguda i invisible per a la majoria .

A Euskadi 03:00 organitzacions sense ànim de lucre : Askabide ( Bizkaia ) , Gizarterako ( Àlaba ) i Aukera ( Guipúscoa ) , s’encarreguen de visitar , ajudar i prestar servei a aquelles persones que trien aquesta manera de vida , o es veuen obligades a exercir la prostitució . El seu treball és l’únic que permet elaborar un mapa aproximat d’aquest negoci al País Basc .

I aquestes dades indiquen el mateix : el perfil de les persones que exerceixen la prostitució ha canviat notablement en els últims anys , i ha passat d’estar representat per persones de procedència autòctona , a l’entrada massiva d’immigrants que busquen en aquesta activitat un mitjà de subsistència . Però també cal tenir en compte que la crisi ha provocat en l’últim any un augment de dones de nacionalitat espanyola , i en alguns casos homes, que s’exerceixen principalment a pisos.

En tot cas la fotografia ara mateix és la d’una dona , jove immigrant i amb càrregues familiars al seu país d’origen . Procedeixen principalment de països d’Amèrica Llatina ( Brasil, Colòmbia , Equador ) , Àfrica ( Nigèria , Guinea ) , països d’Europa de l’ Est i Espanya , i en moltes ocasions es troben aquí de manera irregular . Les dones suposen gairebé el 90% d’aquest mercat , els homes amb prou feines arriben al 5% i també hi ha petit percentatge de transsexuals , un 8 %.

La vulnerabilitat és una de les característiques que millor defineixen a aquestes joves . En moltes ocasions no tenen documentació , desconeixen l’idioma , pateixen de baixa autoestima i problemes afectius , ia més viuen amb la por als proxenetes . Tot això i les càrregues familiars , la dificultat per accedir a una feina ia un habitatge , no els permet sortir d’aquest món i els converteix en el blanc perfecte per fregar i sobrepassar l’exclusió social .

La tasca d’aquestes associacions , que com altres organitzacions no governamentals s’ha vist afectada per les retallades , és indispensable perquè una de les principals característiques del col · lectiu de persones que exerceixen la prostitució és el desconeixement dels recursos socials , sanitaris i legals que existeixen a seva disposició i la dificultat d’accés a ells per la falta d’informació .

(...)

Font: eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: