Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Mercat laboral : Breus

La reforma laboral de Rajoy s’acarnissa amb les dones en els dos últims anys

divendres 7 de març de 2014

La voracitat de la crisi ha seleccionat nova presa. Si des que la crisi va esclatar el 2008 la taxa de destrucció d’ocupació ha estat més gran entre els homes, aquesta tendència s’ha revertit. Ara són les dones les que surten més mal parades .

" La crisi no ha tractat per igual a homes i dones" . La frase , contundent , la va pronunciar ahir Ana Herranz , secretària de Dona i Igualtat del sindicat CCOO que ahir va presentar l’informe Crisi, polítiques públiques i desigualtat entre dones i homes . Comissions Obreres ha denunciat així que " l’atur registrat de les dones va en augment i suposa el 51,5% del total" . De fet malgrat el lleu descens de la desocupació de febrer , "l’atur femení ha augmentat" , segons les últimes dades del Ministeri d’Ocupació .

A més , la precarització va guanyant pes . Dos de cada tres dones assalariades que han perdut la feina en els últims dos anys tenien contracte indefinit . Així ho va assegurar ahir el sindicat que va incidir que "si la situació de l’ocupació de les dones ja era estructuralment dolenta per la crisi i les polítiques de retallades , la reforma laboral del Govern del PP de febrer de 2012 ha propiciat uns pics de destrucció de ocupació que han arribat de ple a les treballadores " . Per a la central sindical , les dones surten més mal parades .

Segons els seus comptes , en dos anys - la vigència de la reforma de Báñez - l’atur femení ha crescut en 120.000 aturades . En el que va de crisi ho ha fet en gairebé un milió .

A Espanya , des de febrer de 2012 , de les 660.000 persones assalariades menys actuals la meitat són dones . D’aquestes 333.000 treballadores 205.200 tenien un contracte indefinit , és a dir , el 68 % o dos terços . El motiu d’aquest descens es deu especialment a la retallada de llocs de treball en el sector públic , com a conseqüència dels ajustaments . En aquest àmbit s’han perdut 175.000 llocs de treball femenins, és a dir , tres de cada quatre . Herranz va responsabilitzar ahir directament al Govern espanyol i les seves polítiques de la destrucció de gairebé 250.000 llocs de treball ocupats per dones , especialment en serveis, sanitat i educació en aquests anys . CCOO afegeix a aquest nou panorama l’enduriment de l’accés a prestacions per atur dels majors de 55 anys , que ha " aproximat a la pobresa al 40 % de les aturades " .

Per la seva banda, l’informe d’UGT Les dones en el món del treball i l’economia coincideix que les polítiques laborals del PP han augmentat la precarietat laboral de les dones , ja que el 74,68% de les contractades en els últims dos anys és temporal i només el 2,6% ha passat a ser indefinida .

L’informe assenyala que únicament la meitat de les espanyoles forma part del mercat laboral - davant dels dos terços dels homes-, i d’elles les dues terceres parts estan ocupades (7,6 milions) i l’altre terç, aturades ( 2, 8 milions), mentre , en el cas dels homes estan ocupats 9,1 milions i aturats, 3,1 milions .

El sindicat constata, a més, que la desocupació femenina creix a major ritme que el masculí i, en concret, el 2013 va augmentar en més d’un punt i mig (1,64 per cent ) en relació amb l’any anterior.

(...)

Font: Deia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: