Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Drets

La resposta als carrers a la contrareforma de la llei de l’avortament

dissabte 21 de desembre de 2013

La resposta als carrers a la contrareforma de la llei de l'avortament

Un miler de persones de l’esquerra catalana es van concentrar ahir davant la delegació del govern a Catalunya, seguint així a la convocatòria que s’havia fet a les xarxes. La concentració es va convertir en una marxa que va anar a la Catedral i a la Plaça Sant Jaume. I és que la reacció contra el cop que va donar el Ministre de Justícia, Alberto Ruíz-Gallardón no s’ha fet esperar, la convocatòria arreu de les principals ciutats de l’Estat.

Lourdes Muñoz, la presidenta de Dones en Xarxa va remarcar el risc greu per la vida de les dones que conté l’avantprojecte de "llei orgànica de Protecció de vida del concebut i protecció de la dona embarassada" perquè l’avortament il·legal és un risc cap a les dones que en segons quines condicions poden morir en l’avortament, és el cinisme de la dreta que exclou a les dones amb menys recursos econòmics de decidir sobre el seu cos i la seva vida”.

En la mateixa línia, Montserrat Cervera de la Campanya pel dret a l’avortament ha declarat que “el més colpidor és que Gallardon tingui el cinisme de dir que les dones som víctimes, que se’ns tracti com a menors d’edat i que se’ns hagi de tutelar. És un retrocés més gran que la llei dels vuitanta. El què ens ve a dir el Ministre és que les dones no podem decidir”

Unes mil persones procedents de l’esquerra catalana i barcelonina van acudir a la convocatòria que es va fer a través de les xarxes per tal de protestar contra l’avantprojecte de llei que el ministre de justícia va anunciar en el que en la pràctica s’escapça a les dones la llibertat de decidir sobre el seu propi cos i sobre la seva vida.

Reduint la possibilitat d’avortament plena a l’únic supòsit de violació i en el termini de dotze setmanes, i en el cas de risc per a la salut de la mare. Que el fetus tingui algun tipus de patologia molt greu o algun tipus de discapacitat no es contempla la possibilitat d’avortar. Llevat que aquesta situació signifiqui un risc per a la mare. "No hi ha embrions de primera o de segona com no hi ha ciutadans de primera i de segona", en definitiva i de manera meridiana: El nasciturus no depèn de la voluntat de la mare”.
S’ha de garantir que la dona patirà un dany "no irreversible però sí important i durador" en la seva salut física o psíquica. Per a això es demana un informe motivat per dos metges especialistes que no poden ni tan sols treballar en el centre en què es practiqui l’avortament. "No suposa desconfiança per a la dona sinó garantia per a ella", ha assenyalat el ministre. En els casos d’un avortament d’urgència no caldrà aquest informe.

En el cas de malalties incompatibles amb la vida el requisit serà doble: un informe mèdic que confirmi els riscos per a la mare i un altre que provi la patologia del fetus d’acord amb la Comitè de Bioètica d’Espanya.

En definitiva, relegant a la dona a un paper merament reproductiu, amb escasses possibilitats de decisió i incloent-hi al país en la reduïda llista de països amb l’avortament més restrictiu, juntament amb Irlanda, Polònia, Malta, Xipre i el microestat d’Andorra (a més del Vaticà, és clar) .

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: