Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Internacional : Breus

La situació de les nenes i les dones s’estudien des d’avui a la Comissió Social de l’ONU

dilluns 10 de març de 2014

La situació de les nenes i les dones s'estudien des d'avui a la Comissió Social de l'ONU

Nacions Unides acull a partir d’avui la 58 sessió de la Comissió de l’Estatut Jurídic i Social de la Dona , en què es passarà revista a la situació de dones i nenes al món i , especialment, als avenços aconseguits en el marc de els Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni .

La trobada inicial comptarà amb la participació del secretari general de l’ONU , Ban Ki - moon , i en el fòrum estaran presents , entre altres autoritats , les ministres del ram d’Espanya , Ana Mato , la República Dominicana , Alexandrina Germán , Perú , Carmen Omonte , o Paraguai , Ana María Baiardi .

La sessió , que durarà fins al pròxim 21 de març, servirà per analitzar el compliment dels Objectius del Mil · lenni en l’àmbit de la dona , on el progrés està sent "lent " i " desigual ", segons va avançar la setmana passada la directora executiva d’ONU Dones , Phumzile Mlambo - Ngcuka .

Malgrat els avenços , les dones i les nenes " s’enfronten a noves i més complexes dificultats" i en molts aspectes les condicions "segueixen sent precàries" , va afirmar Mlambo - Ngcuka en una roda de premsa prèvia al Dia Internacional de la Dona , celebrat dissabte.

Aquesta situació apareix reflectida en l’esborrany de conclusions preparat per a la sessió de la Comissió de l’Estatut Jurídic i Social de la Dona , en què s’alerta especialment de la manca de progressos en el cas dels grups de dones i nenes en situacions més desfavorides .

Com a aspecte positiu , assenyala el progrés aconseguit en l’escolarització de les nenes a l’escola primària , encara que recorda que segueix havent-hi una forta desigualtat en els estudis superiors i una " bretxa de gènere significativa " en l’àmbit econòmic .

El document proposa mesures específiques per acabar amb la discriminació dels grups de nenes i dones en situacions més difícils i accions per millorar la seva situació en tots els àmbits .

Nombroses veus , entre elles la del propi Ban i la de l’exsecretària d’Estat nord-americana Hillary Clinton , han demanat en els últims dies situar el progrés de la dona com a prioritat de la nova agenda global de desenvolupament post - 2015 .

" Com més dades tenim , més clar que el que sabíem en els nostres cors era cert : quan les dones prosperen , les societats prosperen ", ha assenyalat Clinton a la seu de l’ONU.

Font: EPA

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: