Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Opinadores
#Marato8M

La sororitat i el seu significat en els nostres temps

@Gemmaltell
divendres 8 de març de 2019

La sororitat i el seu significat en els nostres temps
Durant el mes de març, dones en xarxa en el marc de la commemoració del #8M, publicarà una sèrie d’articles sota el nom de #Marató8M, signats per dones periodistes, sociòlogues, matemàtiques, directives, etc. amb tot tipus de mirades, visions i perspectives.

Aquest any ens hem de felicitar. La RAE – institució que ha estat històricament masclista i patriarcal- ha inclòs la paraula sororitat en les seves pàgines. Gran avenç per la lluita feminista. Aquest últim ha estat un any ple de “gestos”, petites fites, algunes decisions polítiques, bones voluntats i, sobretot moltes paraules entorn al feminisme i els drets de les dones. M’agradaria pensar que serà el feminisme qui transformarà la nostra societat i no la societat patriarcal i capitalista qui transformarà el feminisme.

Sobre això, i més concretament sobre el concepte sororitat, m’agradaria parar-me un moment, respirar i reflexionar. Entenc la sororitat com qualsevol petit o gran acte quotidià que fem les dones i que parla d’ acompanyar-nos, d’entendre’ns, de no jutjar-nos i acceptar la diferència com una forma feminista d’incloure la riquesa relacional i emocional. Les grans fites col.lectives amb noms de col.lectius són imprescindibes per la transformació social sens dubte; però, alhora, reivindico la sororitat quan no hi ha càmeres ni eslògans. Quan decidim com i a qui dediquem el temps, quan entenem que la nostra lluita política diària, també passa per conèixer i reconèixer les limitacions que cadascuna tenim fruït de la socialització rebuda; quan acceptem que la humanitat és incompatible amb la coherència absoluta i també amb la perfecció.

No és fàcil. L’estructura patriarcal ens posa moltes trampes que estan gravades a foc en les nostres subjectivitats. Podem- amb facilitat- caure en el parany masclista on les relacions existeixen si les podem explicar, on els afectes- perquè ho siguin- s’han de publicar o els vincles són legítims quan són del mateix color que el meu ( i no em refereixo al color de la pell). Jo somnio amb una sororitat que aconsegueixi revolucionar el món sense clavar estaques. Confio amb la capacitat de la humanitat i –sobretot de les dones- d’establir ponts de comunicació i entesa que vagin més enllà de les sigles. Tenim un enemic, és veritat. ÉS molt clar i evident ara mateix. Proposo que sumem forces entre nosaltres, reconeixent-nos. Totes.

#Marató8M

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: