Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Drets : Breus

La taxa de pobresa extrema a les dones amb discapacitat triplica la de la resta de la població

dimecres 9 d'octubre de 2013

La taxa de pobresa extrema a les dones amb discapacitat triplica la de la resta de la població

" Les dones amb discapacitat apareixen com un col · lectiu especialment afectat per la pobresa extrema , amb una taxa que triplica la de la resta de la població , a la vegada que és un 40% més alta que la dels homes amb discapacitat , i en les dones amb discapacitat majors de 60 anys , és pràcticament el doble que la dels homes d’aquesta mateixa edat " , segons l’autor de l’ estudi ’ Pobresa i exclusió social de les dones amb discapacitat a Espanya ’ , Agustín Huete .

Així ho va exposar aquest dimecres Huete durant una trobada informativa a la seu de Servimedia , al qual va assistir també la directora executiva del Cermi , Pilar Villarino . Tots dos van coincidir a definir l’estudi com "un pas interessant en l’aposta del Cermi per visibilitzar les especials dificultats que la situació de la discapacitat suposa per a les dones" , alhora que Villarino va reclamar la necessitat d’estudis sobre com afecta la crisi a les dones amb discapacitat .

L’estudi, promogut pel Cermi , destaca que les dones amb discapacitat es troben sotmeses a múltiples factors desencadenants d’exclusió social , entre ells la pobresa econòmica, l’ accés a l’ocupació , prestacions , estudis , relacions socials ( un terç reconeix no tenir oportunitats per fer nous amics i un 15% diu no tenir amics ) i recursos de suport .

A Espanya resideixen més d’un milió i mig de persones amb discapacitat en risc de pobresa , de les quals gairebé mig milió es troben en situació de pobresa extrema , és a dir , reben ingressos anuals inferiors a 3.900 euros ( 2008 ) . En aquest sentit Agustín Huete apuntat que este risc pobresa afecta igual dones homes amb discapacitat però " de manera molt més clara que respecte la població general" .

Entre d’altres aspectes , també va alertar sobre que la discriminació per gènere pel que fa a salaris " és molt evident " per a totes les dones , i , quant a la situació d’inactivitat , ha assenyalat que "dos terços de les dones en edat laboral es troben en aquesta situació , és a dir , fora del mercat laboral , en un context en què l’ocupació és el principal factor de protecció contra la pobresa i l’exclusió social " .

A més , una altra de les conclusions que va destacar és que les diferències en els indicadors d’exclusió social entre dones amb i sense discapacitat "són inferiors a les diferències entre homes amb i sense discapacitat" . Finalment , Huete va plantejar una sèrie de propostes per reduir la pobresa i l’exclusió de les dones amb discapacitat , com assegurar el compliment de la Convenció de l’ONU en relació als seus drets , enfortir la inclusió laboral a través de mesures específiques ; atendre la situació de dones grans amb discapacitat que presenten generalment situacions d’extrema pobresa , o promoure l’empoderament, especialment en l’accés a espais de participació ciutadana .

També va proposar impulsar mesures especials relacionades amb pobresa i exclusió social en el II Pla d’Acció de Dones amb Discapacitat 2013-2016 del Cermi ; realitzar estudis específics sobre pobresa i exclusió de dones amb discapacitat en diferents contextos , promoure la renovació i actualització de les fonts estadístiques sobre discapacitat , i considerar la discapacitat en aquelles fonts estadístiques relacionades amb el mesurament de la qualitat de vida i / o exclusió social .

Font: La Información

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: