Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Societat

’La tissorada que patim les dones és més que la del 21,3%’

dimecres 4 d'abril de 2012

'La tissorada que patim les dones és més que la del 21,3%'

’Ara la crisi la pagaran amb la vida de moltes dones’ ha declarat la presidenta de la Federació de Dones Separades i Divorciades, Ana María Pérez del Campo al diari digital Público. Estava clar que les retallades afectarien a les polítiques més sensibles i la obsessió desmesurada pel dèficit passa per sobre dels drets a les dones.

Els recents Pressupostos Generals de l’Estat contemplen una retallada del 21,3% de les partides destinades a la violència de gènere. Una desinversió que s’engloba dins de la retallada destinada als fons per a la política de serveis socials.

Però encara que les retallades es puguin quantificar en la partida destinada a la violència de gènere, la desprotecció cap a les dones es fa des de diferents fronts “perquè les retallades en sanitat i en la llei de la dependència, per exemple, afecten primordialment a les dones”, afirma Montserrat Vilà, coordinadora de la plataforma unitària contra les violències de gènere, “perquè no només hi ha una violència de gènere. La mort de les dones és un fenomen social molt important, i així no anirem endavant”, conclou Vila

Així el despesa social pateix una retallada del 56,2% del total, en la que Sanitat perd 6,8% i la Dependència que rebrà 91 milions menys que en el 2011.
En un país on moren 70 dones víctimes d’una cultura masclista, la retallada en aquestes partides pot ser mortal, “ja està passant a Castella-la Manxa on s’han de tancar centres, això és anar al darrere” explica Vilà, qui no s’explica “perquè no es retalla en l’exèrcit”.

Aquesta reducció es tradueix en una disminució de fins a 23.900.000, tot i que el PP sempre s’ha mostrat compromès amb la lluita contra la violència masclista. "Em sembla una bestiesa retallar pressupost en un problema que es defineix com una xacra social; estan contradient seu propi sistema", va opinar Laura Nuño, directora de la Càtedra de Gènere de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid. "La mateixa ministra (Ana Mato) ha assegurat que la violència de gènere era una de les seves prioritats quan va arribar al Govern, encara que en aquella ocasió ella la va denominar com a violència domèstica", va recordar l’experta.

Un altre dels programes afectats per la tisorada al Ministeri de Sanitat és el d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes. De 31,1 milions d’euros que va rebre l’any passat, el finançament destinat per a tal fi en 2012 és de només 24.900.000. "Està demostrat que invertir en igualtat és tirar de l’Economia del país per dalt", va argumentar la presidenta del Fòrum de Política Feminista, Nina Infante. "Estem preocupades perquè es poden fer les coses d’una altra manera, no retallant en l’Estat de benestar i en violència de gènere", va opinar en unes declaracions a Público.

Infante tampoc dóna credibilitat ja a les paraules del PP. "Tampoc ens creiem que vagin a posar en pràctica els permisos parentals iguals amb les retallades que estan fent", ha conclòs.

Font: Público, El País i fonts pròpies

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: