Webs Locals

Agenda de Cerdanyola del Vallès [+]

Avui és: 21-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

PARAULES CLAU

Web local Cerdanyola del Vallès

La UAB crea una fundació per prevenir la mutilació genital femenina

dijous 16 de febrer de 2012

La UAB crea una fundació per prevenir la mutilació genital femenina

L’antropòloga de la UAB Adriana Kaplan dirigeix des d’aquesta setmana la nova Fundació Wassu, una institució pionera a Espanya per a l’atenció i la prevenció de la mutilació genital femenina ((MGF) ) des de la recerca i la transferència de coneixement. Més de 14.000 nenes que viuen a Espanya, unes 4.300 d’elles a Catalunya, estan en risc de patir MGC perquè són de famílies originàries de països on es practica l’ablació, una tradició que s’estén pel món en forma de diàspora immigratòria.

La mutilació genital femenina (MGF) és una pràctica tradicional perjudicial que afecta a 140 milions de dones i més de 3 milions de nenes a l’any a l’Àfrica Subsahariana. Gàmbia és un dels països amb major prevalença de MGF (78,3%) i les dones gambianes immigrades presenten la taxa de fecunditat més alta d’Espanya, la qual cosa trasllada el problema al nostre país.
La MGF comprèn tots els procediments, que de forma intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins i presenta conseqüències negatives, immediates i a llarg termini per a la salut de les nenes i de les dones.

La professora Kaplan, directora de la Càtedra de Transferència del Coneixement Parc de Recerca UAB - Santander, lluita des de 1987 per prevenir la MGF de les joves subsaharianes, des de la recerca aplicada, la transferència del coneixement i la proposta de rituals alternatius a les poblacions afectades.

La creació de la nova Fundació Wassu permetrà afrontar els nous desafiaments vinculats al creixement del projecte tant a Àfrica com a Europa. Es consolidarà el projecte i s’agilitzarà la captació i gestió dels recursos, el que permetrà potenciar encara més la investigació aplicada i la transferència del coneixement, pilars de la Fundació Wassu.

En una primera fase, la Fundació Wassu incorpora com a patrons fundadors la UAB, la Fundació UAB (FUAB) i l’ONG espanyola Wassu Gàmbia Kafo, contrapart a Gàmbia. La Fundació Wassu compta a més amb el suport de la Fundació Parc de Recerca UAB en qualitat de Responsabilitat Social Corporativa. A partir d’aquest nucli, la Fundació Wassu incorporarà nous agents interessats a curt i mitjà termini.

Veure en línia : Cerdanyola.Info

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: