Webs Locals

Agenda de Cornellà [+]

Avui és: 23-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Web local Cornellà

La Universitat d’Estiu de les Dones estrena nova edició al Citilab

dimarts 13 de juliol de 2010

La Universitat d'Estiu de les Dones estrena nova edició al Citilab

El dilluns 12 de juliol va començar al Citilab una nova edició de la Universitat d’Estiu de les Dones amb un programa variat on la dona és la protagonista en diferents contexts:

- Dones i ciutat.

- Dones i mitjans de comunicació.

- Dones per la pau en conflictes armats internacionals.

- La violència masclista i les seves implicacions quotidianes.

Dones i Ciutat, coordinat per Núria Benach, professora titular de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona, fa èmfasi en la capacitat de la dona d’actuar en la vida quotidiana, en un entorn exigent com el de la ciutat. Un altre dels cursos tractarà el rol femení en els mitjans de comunicació. El dirigeix la directora de premsa de la Universitat de Barcelona, M. Helena Gaya.

La dona en una situació de guerra és analitzada en el programa Dones per a la pau en conflictes armats internacionals, dirigit per Lola G. Luna, directora del Seminari Interdisciplinar Mujeres y Sociedad. L’últim programa analitza un dels fenòmens més preocupants avui dia a la nostra societat: la violència masclista. Coordina Trinidad Donoso, professora titular del departament de mètodes d’investigació i Diagnòstic en Educació de la UB.

Organitzada pel Gabinet de Projectes Institucionals de la Universitat de Barcelona i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Cornellà, la Universitat d’Estiu de les Dones (UED) és una universitat que té per objectiu oferir una formació alternativa en matèria d’igualtat de gènere que permeti actualitzar coneixements, intercanviar informació i opinions, i analitzar, des de la perspectiva de gènere, temes d’actualitat que no sempre es tracten al llarg del curs acadèmic.

Distribuïts al llarg d’una setmana, els cursos programats en aquesta tercera edició de la UED formen part de l’oferta de cursos d’estiu d’Els Juliols, els cursos d’estiu de la UB, i es desenvolupen al Citilab. Paral·lelament als cursos, s’organitzen, també, un conjunt d’activitats complementàries que inclouen taules rodones, tallers, exposicions, representacions de teatre i concerts.

A l’acte d’inauguració van assistir-hi diferents autoritats. Entre elles el President de la Generalitat, José Montilla, l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, el rector de la UB, Dídac Ramírez, la directora general de la Corporació Catalana de mitjans audiovisuals, Rosa Cullell, la presidenta de l’Institut Català de les dones, Marta Selva i la presidenta delegada de l’àrea d’igualtats i ciutadania de la Diputació de Barcelona, Immaculada Moraleda.

Veure en línia : CITILAB

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: