Webs Locals

Agenda d’Esplugues [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Web local Esplugues

La veu de les dones: Carme Pallarès, Maria Gómez i Laura Queizán

dilluns 10 de març de 2008

Esplugues compta amb tres associacions de dones. Cadascuna té les seves sòcies i programa les seves activitats. No hi ha rivalitat entre elles, tot al contrari. Dónen servei a les dones, i cada una ho fa en barris diferents de la ciutat. Fa mesos que amb l’Ajuntament treballen els actes del "Mes de les Dones". Però no només són visibles al març, sinó que durant tot l’any programen activitats. I algunes de les seves reivindicacions ja són una realitat: el Centre d’Informació i Recursos per a Dones Vil·la Pepita.

Carme Pallarès, presidenta de l’Associació de Dones La Plana. És la més antiga, l’any vinent complirà 25 anys. Té 250sòcies, tot i que ha arribat a tenir-ne 400. La mitjana són dones de 40 anys que han passat de tenir un paper actiu a casa a estar més desocupades. Cada vegada és més difícil comptar amb sòcies joves, ja que treballes i tenen més dificultat d’horaris.

Maria Gómez, presidenta de l’Associació de Dones del Gall. Va néixer al 1994, sobretot donen servei a dones del barri, tot i que tenen sòcies de Cornellà i Sant Just Desvern. Amb 320 sòcies, l’associació compta amb força dones joves que treballen i encara tenen fills i filles petites.


Laura Queizán, presidenta de l’Associació de Dones Can Vidalet-El Taller. Va néixer l’any 1984, però fins al 2000 no es va separar de l’Associació de Veïns per convertir-se en entitat independent. Compta amb 360 sòcies. Tot i que la majoria ja han complert els 35 anys, tenen una sòcia ben petita: una nena que acompanya l’àvia a classes de macramé.

Què us sembla el Centre Vil·la Pepita?

Carme Pallarès: Un espai molt interessant. Feia temps que el demanàvem. Esperem que funcioni molt bé, tot i que la seva importància dependrà de la difusió que se’n faci.

Maria Domínguez: Una iniciativa interessant. Acaba de començar i és important que es doni a conèixer. Pensem que seria adequat fer alguna xerrada orientativa sobre les funcions que desenvoluparà. És una reivindicació de fa anys, tot i que ara l’Ajuntament se n’endugui el protagonisme. És la meva opinió.

Laura Queizán: Feia falta i és molt important tenir-lo. Esperem que donin una atenció àgil i personalitzada.

Quines activitats oferiu a les vostres sòcies?

C.P.: Som un espai de trobada. El més important és que no se sentin soles. Oferim des de tallers de manualitats a espais de trobades on explicar problemes que les puguin angoixar. No treballem temes de violència, però si en tenim coneixement les derivem a persones o equipaments on les puguin ajudar. Ara ens demanen classes d’informàtica....

M.D.: Treballem durant tot l’any, encara que la nostra tasca es faci més evident aquest mes. Tallers, xerrades, ... . Fem més activitats que abans, tot i que ens agradaria fer-ne més.

L.Q.: Aula d’informàtica, força tallers i, de tant en tant, fem xerrades amb psicòlogues. No donem assessorament jurídic, ja que és una funció que ens vindria una mica gran. Nosaltres estem per entretenir les dones!

Qui fa rotllar l’associació?

C.P.: Les voluntàries!

M.D.: Som una associació molt familiar. Intentem ajudar-nos entre nosaltres. Fem molta pinya!

L.Q.: Algunes dones.

En col.laboració amb: