Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Societat : Breus

La víctima del desànim en la recerca d’ocupació és dona, espanyola, casada i amb estudis bàsics

divendres 25 d'octubre de 2013

La víctima del desànim en la recerca d'ocupació és dona, espanyola, casada i amb estudis bàsics

Entre els centenars de dades que ha llançat l’Enquesta de Població Activa ( EPA ) del tercer trimestre de l’any , destaca un especialment preocupant : la pèrdua constant d’actius -persones que estan en edat i volen treballar - que pateix l’economia espanyola . En els dos últims anys , 406.000 persones han abandonat el mercat de treball , la immensa majoria , homes procedents d’Amèrica Llatina . No obstant això , la tendència ha anat canviant en l’últim any i , dels 33.300 actius menys l’últim trimestre, totes eren dones i , la majoria , espanyoles . L’efecte desànim , les retallades en serveis socials i les dificultats d’un mercat laboral cada vegada més dur estan darrere d’aquest abandonament .

"Les dades de l’última EPA posen de manifest que el nostre mercat laboral està excloent a una part significativa dels treballadors . Més de la meitat de la reducció de l’atur és deguda al desànim i la baixa del mercat laboral" , diu Maria Àngels Valls , professora del departament de Direcció de Persones i Organització d’ESADE . En el tercer trimestre , el gruix de les persones que van abandonar la recerca d’ocupació van ser dones ( 53.000 ) mentre que la població activa va créixer entre els homes en 20.000 efectius , la majoria espanyols d’entre 16 i 24 anys .

Les 53.000 dones actives que han desaparegut corresponen a la franja d’edat d’entre 30 i 34 anys ( 36.000 ) i de 35 a 39 anys ( 35.000 ) . Aquesta caiguda la compensen les dones joves : 44.000 dones d’entre 16 a 24 anys s’han incorporat a la recerca activa d’ocupació. El gruix de les dones que abandonen són espanyoles , seguides de dones d’origen llatinoamericà .

"Entre 2005 i 2011 , hi va haver un increment molt important de les dones actives . El 2011 això canvia , comença a caure la població activa femenina i aquesta tendència s’aguditza en aquests dos últims trimestres . La lògica és que , a l’inici de la crisi , amb una pèrdua d’ocupació fonamentalment masculina , moltes dones que estaven inactives van manifestar la seva voluntat de treballar i es va produir un repunt de l’activitat. acord la situació s’ha anat complicant , aquesta tendència ha canviat . Estem tornant a un mercat laboral que en moments de escassetat de treball tendeix a expulsar les dones " , assenyala la secretària d’Igualtat d’UGT , Almudena Fontecha .

Si de dos anys cap aquí dels 406.000 actius perduts , 400.000 eren homes , la tendència s’ha anat invertint fins al punt de , que si mirem els tres trimestres enrere , són les dones les que comencen a deixar de buscar feina , mentre que diversos col · lectius d’homes s’animen . Així, en els últims quatre trimestres s’han perdut 100.000 homes i 100.000 dones en el grup d’actius, fins revertir la tendència completament en els mesos d’estiu .

La professora d’Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona Carmen Sarasúa explica que la baixada de la població activa afecta especialment a dones, immigrants i estudiants , que van ser precisament les que fa uns anys van fer que el nombre d’actius engreixar . "La caiguda té molt a veure amb l’efecte desànim , amb persones que porten molt temps buscant una feina i que no ho troben" , afirma Sarasúa .

(...)

Font: Eldiario

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: