Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

La violència contra la dona al Marroc és encara àmpliament silenciada

dimecres 11 de juny de 2014

La violència contra la dona al Marroc és encara àmpliament silenciada

La violència domèstica al Marroc està àmpliament silenciada i les dones que acudeixen als centres d’escolta ho fan per buscar suport psicològic, però no solen acceptar fàcilment obrir un procés judicial contra el seu agressor, especialment si es tracta del marit.

Així ho han explicat avui a Rabat els representants del projecte de centre d’escoltes denominat "La força de la dona" i posat en marxa fa tres anys per l’ONG ProgettoMondo Mlal a les regions de Juribga, Beni Mellal, Meknés (totes en el centre del país) i en Casablanca.

Un total de 614 casos han estat atesos pels encarregats d’aquest projecte.

Segons un estudi que han elaborat, el maltractament afecta totes les franges d’edat, però les dones d’entre 18 i 40 anys són les més exposades i s’ha detectat una significativa presència de menors: només a la regió de Casablanca arriben a un 16 , 7 per cent.

Els maltractaments soferts per les joves a les escoles i llars o la violència contra les dones solteres (que pateixen una mena d’estigma social) a la feina o als espais públics continuen sent invisibles i les víctimes solen tenir por de denunciar l’agressor per por a ser rebutjades per les seves famílies.

A més, les dones en el món rural no solen denunciar els seus agressors per la manca de mecanismes per fer-ho i la llunyania dels seus llocs.

L’anàlisi duta a terme demostra que el 75 per cent de les dones que s’han posat en contacte amb els centres d’escolta són vulnerables i mai havien rebut cap ajuda.

Segons les dades recollides, la majoria de les dones maltractades estan casades. A Casablanca són un 81 per cent dels casos, 76 en Juribga, 71 en Meknés i 59 a Beni Mellal.

La majoria de les marroquines que van recórrer als centres d’escolta solen ser de mitjans populars, però l’estudi destaca que això no vol dir que no hi hagi casos de dones funcionàries o amb alta responsabilitats laborals que no siguin maltractades.

Respecte a la freqüència de violència, les dades mostren que un cop que aquesta comença, especialment en el si de la parella, sol ser repetitiva i no un acte aïllat. A les quatre regions de referència, les dones que es van posar en contacte amb els centres van declarar ser maltractades diàriament.

A Casablanca, el 78 per cent dels casos de violència són perpetrats per l’espòs, en Meknés el 71, en Juribga el 67 i en Beni Mellal el 61 per cent.

EFE/Confidencial

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: