Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 12-12-2018
>
<
Desembre'18
llmamejovessum
2627282930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Violència de Gènere : Breus

La violència de gènere a les universitats, una realitat que comença a sortir a la llum

dimecres 15 de gener de 2014

La violència de gènere a les universitats, una realitat que comença a sortir a la llum

L’escàndol generat després que trascendís que diversos estudiants havien denunciat el catedràtic de Sociologia de la UB Jesús de Miguel per assetjament sexual –un cas que no s’ha pogut jutjar ni sancionar perquè els fets havien prescrit tot i que la fiscalia hi trobava evidències clares de delicte– posa una qüestió important sobre la taula, la de la violència de gènere a les universitats. Un grup d’estudiants de la UB ha impulsat un manifest al respecte que presentaran aquest dimecres al rectorat de la universitat. Asseguren que “les Universitats no són institucions alienes a les relacions de poder i violències“.

“Ens pensem que la universitat és un àmbit protegit perquè hi ha el mite que tothom amb un cert nivell d’estudis no cau en unes determinades pràctiques, i el problema està en certa manera invisibilitzat”, explica Tània Verge, agent d’igualtat de la Universitat Pompeu Fabra. Un estudi realitzat entre el 2006 i el 2008 en sis universitats espanyoles, coordinat des de la Universitat de Barcelona, va trobar que el 65% de les persones enquestades coneixien o havien patit alguna situació de violència de gènere en l’àmbit universitari. No obstant, la gran majoria no reconeixen com a violència de gènere situacions que estan tipificades com a tal.

En el moment de la realització de l’enquesta el 92% dels estudiants desconeixia si la seva universitat tenia algun servei específic al qual recórrer en cas de ser víctimes de violència de gènere. Aquests serveis són cada cop més presents a les universitats. La Facultat d’Economia i Empresa de la UB, a on imparteix classes el catedràtic en qüestió, va posar en marxa una comissió d’igualtat a finals del 2010 i posteriorment va aprovar un protocol d’actuació. La degana Elisenda Paluzie remarca que aquesta va ser una iniciativa innovadora que es va estendre a altres facultats de la universitat i, finalment, la UB aprovarà un protocol per a la prevenció, detecció i actuació contra les situacions d’assetjament sexual per a tota la universitat basat en els de les facultats que ja en disposen.

Font: Joao França/Diari de l’educació

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: