Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Opinadores
#Marató8M

La violència de gènere en les dones immigrants

Andrea de la Mano
dijous 21 de març de 2019

La violència de gènere en les dones immigrants
Durant el mes de març, dones en xarxa en el marc de la commemoració del #8M, publicarà una sèrie d’articles sota el nom de #Marató8M, signats per dones periodistes, sociòlogues, matemàtiques, directives, etc. amb tot tipus de mirades, visions i perspectives.

La combinació violència masclista i immigració resulta alarmant, ja que les dones immigrants són un sector especialment vulnerable a aquest tipus de violència. L’any 2005 entra en vigor la Llei Integral contra la Violència de Gènere, que reconeix el principi de no discriminació, pel qual s’eliminen les distincions arbitràries i s’emprenen correctius i mesures positives per garantir a les dones en condicions d’especial vulnerabilitat el dret a la vida i la integritat personal. Tot i així, uns anys després de l’entrada en vigor, Amnistia Internacional reconeix que les dones immigrants en situació d’irregularitat segueixen trobant obstacles per accedir a les ajudes econòmiques i a recursos especialitzats.

La condició de “dones” i “immigrants” fa que per elles sigui encara més difícil escapar de l’espiral de la violència de gènere. En aquests casos, resulta fonamental per escapar de l’agressor comptar amb el recolzament de familiar, social i institucional. Però sovint, aquestes dones es troben lluny de les seves famílies i sense suport en la nova societat en que es troben. Si a això, se li afegeix la situació d’irregularitat la cosa es complica: el fet de no tenir permís de treball les torna encara més dependents de l’agressor (econòmicament parlant).

Si ens fixem en les xifres, resulten doblement preocupants. En primer lloc per l’elevat número de víctimes que hi ha, i en segon lloc per l’alt percentatge que representen les víctimes estrangeres. Per valorar la magnitud de les xifres, cal tenir en compte que la població estrangera suposa prop del 10% de la població a l’estat espanyol. Les dades publicades al X Informe Anual del Observatorio Estatal de la Violencia sobre la Mujer (1) mostren que el % de víctimes mortals per violència de gènere estrangeres volta el 40%, amb una tendència a l’alça. Entre l’1 de gener de 2003 i el 31 de desembre de 2016, de les 872 dones assassinades, 288 eren estrangeres.

(1)http://www.violenciagenero.igualdad... (p.21)

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: