Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Violència de Gènere : Breus

"La violència de gènere no és una prioritat per a aquest Govern"

dijous 16 de gener de 2014

"La violència de gènere no és una prioritat per a aquest Govern"

L’associació gallega Ve- la luz ha expressat avui a Madrid la seva crítica contra l’actuació del Govern i les autoritats per defensar les víctimes de violència de gènere. La seva presidenta, Glòria Vázquez, denuncia una "doble violència" contra les dones: primer, per part del seu maltractador i , més tard , per les institucions. Recentment , el Partit Popular va incloure les mesures del Govern en aquesta matèria com un dels 40 èxits de l’Executiu presidit per Mariano Rajoy .

"El Govern no està treballant per acabar amb la violència masclista sinó per invisivilitzar " , apunta Vázquez , envoltada dels Iaioflautes , Campament Amic 15M i la plataforma Generant Art, que s’havien congregat davant el Ministeri de Justícia per manifestar el seu suport. A la pancarta que portaven , la següent frase: "Terrorisme Masclista : més de 1.111 víctimes , més que ETA . Amb el maltractament no hi ha tracte" .

Vuit dones de Ve - la luz van finalitzar el passat 4 de gener la seva segona vaga de fam per protestar contra el desinterès de les autoritats . La primera va concloure amb una victòria : el Parlament gallec es va comprometre a crear una comissió d’investigació sobre la situació real de les víctimes i dels seus fills . Aquesta vegada van passar 27 dies sense menjar , que van coincidir amb les vacances de Nadal , per demostrar que els polítics no tenen la violència de gènere entre les seves prioritats .

Posen l’accent en el camí de contínues traves que pateix una dona quan es decideix a denunciar el seu agressor . "Les dones es troben amb una trampa mortal en el propi sistema" , explica Vázquez . Segons la presidenta de Veu - la llum, són moltes les dones que acudeixen a l’associació per queixar-se de males experiències en les instàncies policials . " La Policia Nacional , moltes vegades no compta amb els mitjans necessaris , però en el cas de la Guàrdia Civil observem una ideologia masclista ", denuncia . Vázquez condemna actituds " normalitzadores " de conductes violentes per part dels policies , que recullen les denúncies i " les esbiaixen en la seva redacció " .

Les víctimes denuncien menys Les dades del Consell General del Poder Judicial ( CGPJ ) mostren un descens en les denúncies presentades per violència de gènere . En el segon trimestre del 2011 van ser 34.347 , mentre que en el mateix període de 2013 ( l’última dada publicat per l’organisme ) la xifra es va reduir fins a les 31.494 denúncies . Per a Vázquez , l’actuació de les autoritats i els jutges motiven que aquest número segueixi caient . La presidenta de Veu - la llum llança una altra xifra : de cada 100 denúncies , 61 són sobresegudes , pel que els seus casos no arriben als jutjats .

Les ordres d’allunyament per protegir la víctima també es redueixen . Segons el CGPJ , els jutges van adoptar un 58,9% de les sol · licituds presentades en el segon trimestre de l’any anterior , enfront del 66% de les ordres autoritzades en el mateix període de 2011 . " Diuen que les dones assassinades el 2013 van ser 48 , però nosaltres fem servir dades que les xifren en més de 63 " , assegura Vázquez .

Des de començament d’any, cinc dones van perdre la vida per decisió d’homes. "Els mitjans amb prou feines han parlat d’elles . Demanem una cobertura de la premsa que condemni els agressors i no se centri en la víctima" , reivindica . La resposta de les autoritats no ha estat més contundent , en la seva opinió . En el seu viatge a Madrid , les representants de l’associació gallega s’han reunit amb Blanca Hernández , delegada del Govern per a la Violència de Gènere , i Purificación Causapié , secretària d’ Igualtat de la Comissió Executiva Federal del PSOE . " La delegada del Govern té bones intencions , però que es queden en això perquè no compten amb mitjans" , critica Vázquez .

Vázquez es refereix al ministre de Justícia a propòsit de les taxes judicials . Denuncia que les víctimes de violència de gènere paguen aquestes taxes , tot i l’aprovació del Reial decret llei 3 /2013, de 22 de febrer , que les considera beneficiàries de l’assistència jurídica gratuïta i les excloïa d’aquesta polèmica mesura de Gallardón . "Una dona maltractada paga 800 euros per separar del seu agressor ", destaca .

Des Justícia asseguren que aquesta exempció de taxes funciona des del moment en què una dona posa una denúncia . No obstant això , també puntualitzen que l’accés a la justícia gratuïta no es fa efectiu en el cas que la víctima interposi un recurs de cassació en una instància superior després d’haver resolt la sentència en contra seu.

Les representants de Veu - la Llum van intentar reunir-se amb algun representant del Ministeri de Justícia , però encara no han obtingut resposta . Una de les seves batalles pendents : "Que el maltractador no aconsegueixi la custòdia dels fills" , perquè entenen que contribueix a perpetuar patrons violents a la societat . "Aquest sistema ha de distingir entre progenitor i pare . Són dues coses molt diferents"

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: