Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-02-2018
>
<
Febrer'18
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Coctels&Net bcn Especial Emprenedores
Dimecres 13 Desembre 18:30h - Mobile World Centre
Política : Breus

La violència masclista s’indemnitza 10 vegades menys que la terrorista

dilluns 12 de maig de 2014

La violència masclista s'indemnitza 10 vegades menys que la terrorista

La indemnització de l’Estat a la família d’una dona andalusa, casada, en atur i amb dos fills que morís en atemptat terrorista rondaria els 650.000 euros. La que es pagaria si aquesta persona morís per violència de gènere fregaria els 57.000. I és que la legislació indemnitza la vida perduda o danyada una mitjana de 10 vegades menys (entre 6 i 16) si la causa és la violència masclista o altres delictes que si es tracta de terrorisme.

L’exemple i la conclusió pertanyen a dos estudis que han comparat tota la reglamentació espanyola que en els últims 30 anys (des del Reial Decret per a víctimes de terrorisme de 1979 o el Reglament de la llei de 2013, fins a la norma d’indemnitzacions per delictes violents de 1997 o la Llei contra la Violència de Gènere de 2005) ha abordat les ajudes públiques que reben les víctimes de les diferents violències.

El primer és Compensació a les víctimes de delictes violents a Espanya: diferents vares de mesurar , elaborat per Maria del Mar Daza Bonachela, advocada i experta en Dret Penal i Criminologia de la Universitat de Granada, i María José Jiménez Díaz, professora titular de Dret Penal de aquesta universitat. El segon, obra de Daza Bonachela, és Paral·lelismes entre terrorisme polític i terrorisme masclista i incorpora una equiparació conceptual entre violència terrorista i masclista per poder reclamar un mateix tractament legal.

«Igual que el terrorisme, la violència de gènere és directa, impacta en la memòria de la víctima, fa servir una amenaça creïble l’ús de la violència i persegueix que les dones tinguin por i siguin relegades a l’espai privat. Els actes de violència de gènere no es produeixen per causes individuals, sinó perquè accepta la major organització de totes: el patriarcat, organització que té per objecte delimitar rols socials per sexes» , argumenta Daza.

Després de comparar la legislació sobre delictes violents i terrorisme, les autores sostenen que «la gran diferència de tractament i valoració que les víctimes reben en un programa o en un altre pot ser contrària a la Constitució». Citen els articles 1.1 i 9.2 i afirmen que «aquesta desproporció vulnera el valor superior d’igualtat que, segons la Constitució, ha d’impregnar el nostre ordenament jurídic». La tesi final és que «s’atengui equitativament a totes les víctimes en funció del dany rebut i les seves necessitats», un sistema similar al del Regne Unit.

(...)

El Mundo.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: