Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Societat : Breus

’Lazarillos’ contra la violència masclista

dimarts 9 d'abril de 2013

'Lazarillos' contra la violència masclista

La Xunta forma a voluntaris en tasques relacionades amb el suport a dones víctimes de maltractament i les seves famílies, per canalitzar la solidaritat-gairebé sempre anònima-en la lluita contra la violència masclista. Vol implicar persones interessades en col · laborar amb els professionals del Centre d’emergència per a víctimes de violència de gènere a Vigo (CEMVI) i així donar una atenció "més individualitzada" a les víctimes de la xacra masclista.

Arrenca ara la segona fase de la formació. L’administració autonòmica impartirà un curs que consta de 30 places i es realitzarà els dies 19 i 20 d’abril al centre Cemvi. Les encarregades de formar els voluntaris seran les pròpies treballadores del centre d’emergència de Vigo, segons la Xunta.

La Xarxa de mediadores contra els maltractaments de la ciutat olívica, entitat amb experiència en l’àmbit de l’acompanyament a víctimes de violència de gènere, va assegurar que no col · labora amb aquesta iniciativa. Rosa Fontaíña, la màxima responsable de la Xarxa de Mulleres Veciñais contra us maltractaments va aclarir que no participen en el curs i va evitar valorar la iniciativa.

L’objectiu d’aquesta acció formativa, segons van explicar la secretària xeral de Igualdade, Susana López Abella, i el director xeral de Xuventude, Ovidi Rodeiro, és posar a disposició del Cemvi una borsa de voluntaris que puguin col · laborar amb els professionals de la institució per col · laborar amb les usuàries del centre. En concret, es formarà al voluntariat per romandre amb les víctimes o acompanyar a dependències policials i judicials i també per recolzar tant a elles com als seus fills que resideixen al centre. També ahir van presentar la "Guia per o voluntariat de violència de xénero".

Els continguts de l’acció formativa estan dividits en sis mòduls: el primer es centra en entendre psicològicament a les víctimes, el segon, tercer i quart, a conèixer els mètodes de funcionament i els recursos de la xarxa gallega d’acolliment, de la xarxa de mediadores i del centre de Vigo, el cinquè abordarà nocions jurídiques bàsiques. El sisè i últim donarà a conèixer com col · laborar i les funcions i comeses com voluntaris del Cemvi. Quant a les nocions jurídiques, es tracta de conceptes com ordre de protecció, policia custodi, drets de les víctimes, confidencialitat i mesures de seguretat. Els participants obtindran una certificació oficial de la seva col.laboració i de l’experiència adquirida, com recull la Llei gallega d’acció voluntària.

En la primera fase de formació, gairebé 2.000 persones van participar en dos cursos bàsics, organitzats en el marc d’un programa que la Xunta va iniciar a finals del passat any. Segons ha explicat Rodeiro, aquesta dada de gairebé 2.000 participants-dels quals 1.148 van ser aprovats-"confirma la necessitat que l’Administració oferisca mitjans i programes per canalitzar la solidaritat voluntària en el suport dels col · lectius que més pateixen".

Veure en línia : Faro de vigo

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: