Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Societat : Breus

Les Corts aproven llei Agrària per rejovenir sector i incorporar a dona

dijous 13 de març de 2014

Les Corts aproven llei Agrària per rejovenir sector i incorporar a dona

Les Corts de Castella i Lleó han aprovat avui la Llei Agrària de la comunitat autònoma , amb l’objectiu de rejovenir el sector i facilitar la incorporació de la dona al camp ia la ramaderia .

La Llei va ser aprovada per 80 vots a favor , els del grups popular i socialista , a més del parlamentari de la UPL , i l’abstenció del procurador d’IU .

El text legal va ser defensat per la consellera d’Agricultura i Ramaderia , Silvia Clemente , que ha advertit que no hi ha una normativa estatal equivalent i que només dues comunitats autònomes , la de Catalunya i el País Basc disposen d’una llei agrària .

Amb la presència a la tribuna de convidats de representants de les organitzacions professionals agràries , Silvia Clemente ha assegurat davant el ple que la Llei està cridada a convertir-se en " un pilar fonamental " de la política agrària regional , pel fet que va a dotar el sector d ’"un marc normatiu estable , modern , complet i pensat , des del primer moment , per facilitar l’exercici de l’activitat agrària" .

Silvia Clemente ha indicat que la nova Llei respon a la necessitat de rejovenir l’agricultura i la ramaderia , sectors amb debilitats com la d’oferir dificultats per incorporar els joves i que , segons la consellera , cal corregir si no es vol "posar en perill la seva pervivència " .

Una de les novetats de la nova Llei i vinculada al rejoveniment del sector i l’accés professional de la dona és la creació del Fons de Terres disponibles de Castella i Lleó , sota la forma d’un registre administratiu públic i com una plataforma de coneixement entre els propietaris de parcel · les i de persones que pretenguin exercir l’activitat agrària .

La nova Llei incorpora per regular la cadena de valor alimentària figures d’altres sectors com l’arbitratge i la mediació i crea el Defensor de la Cadena Alimentària , entre les funcions hi ha la de control i denúncia de possibles pràctiques abusives .

També possibilita la creació d’organitzacions interprofessionals agroalimentàries d’àmbit regional que , segons el parer de la consellera , contribueix a millorar la capacitat negociadora del productor .

Les organitzacions professionals agràries també tenen cabuda en la Llei Agrària de Castella i Lleó i es valora la seva contribució al sector amb el reconeixement d’entitats col · laboradores .

El parlamentari del PSOE Juan Luis Cepa ha demanat que el diàleg que s’ha produït en l’elaboració de la Llei es porti també al terreny del desenvolupament reglamentari , sobre les possibilitats dubte un informe emès pel Consell Econòmic i Social ( CES ) .

El PSOE , que ha mantingut 45 esmenes parcials fins al debat d’avui , a través de Juan Luis Cep, ha demanat que la Llei " no es quedi en bones voluntats " i ha lamentat "una falta de dotació econòmica" .

També ha lamentat que l’agricultura de Castella i Lleó "estigui impregnada de la dependència de la Unió Europea" i de les aportacions de la política agrària comuna ( PAC ) .

Entre les aportacions socialistes a la Llei , Juan Luis Cep ha subratllat la contribució a aclarir els processos electorals autonòmics , al marge del procediment nacional , per a les cambres agràries i altres òrgans de representació agrari .

També s’ha referit a que les infraestructures agràries només es podran dur a terme mitjançant la iniciativa pública o públic -privada , després d’haver rebutjat la únicament privada .

El parlamentari del Grup Popular Óscar Reguera ha considerat " clau l’acord" per aprovar la Llei , de la qual ha dit que neix amb la vocació de " perdurar " per millorar el sector agrari de Castella i Lleó .

El parlamentari d’IU , José María González , ha advertit que la Llei " arriba tard" , pel que ha decidit abstenir-se en la votació i davant algunes discrepàncies sobre la regulació de les organitzacions professionals agràries .

Alejandro Valderas , de la Unió del Poble Lleonès ( UPL ) , ha indicat que la Llei quan es desenvolupi "serà útil " i contribuirà al " assentament de la població rural " en una comunitat amb "un territori amplíssim " .

Veure en línia : La Vanguardia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: