Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Societat : Breus

Les dones a Hondures exigeixen als candidats un major accés als recursos en el camp

dimecres 4 de setembre de 2013

Les dones a Hondures exigeixen als candidats un major accés als recursos en el camp

La petició va ser feta durant la presentació de la campanya " Cosechemos justícia per a les dones del camp" , que es va celebrar a Tegucigalpa amb la participació de desenes de dones rurals , dos dels candidats presidencials i dues candidates a designada presidencial ( Vicepresidència ) .

El candidat del Partit Anticorrupció ( PAC ) , Salvador Nasralla , el de la Democràcia Cristiana , Orlen Solís , la candidata a vicepresidenta Rossana Guevara , del governant Partit Nacional i Juliette Handal , l’ Llibertat i Refundació (Lliure ) , van assistir a l’esdeveniment , al qual van ser convidats els 8 aspirants a la Presidència .

En declaracions a Efe , la portaveu de l’organització no governamental Via Campesina , Wendy Creu , va dir que les organitzacions camperoles advoquen per "canviar l’actual estructura per afavorir les dones rurals que no tenen terra" .

Dels 2 milions de dones hondurenyes que viuen a la zona rural , unes 1,3 pateixen fam , va denunciar Creu , qui a més ha lamentat que la bretxa entre l’accés a recursos segueix sent " alta" .

La campanya " Cosechemos justícia per a les dones del camp" busca evidenciar la problemàtica d’accés a la terra , crèdits i assistència tècnica en què viuen les dones rurals i més, pretén generar compromisos en els candidats presidencials a favor d’elles .

Per la seva banda, Nasralla declarar a Efe que de guanyar les eleccions del 24 de novembre vinent destinarà "importants quantitats de diners" del Pressupost General de la República a "enfortir " el sector agrari .

Va afegir que el seu pla de govern inclou recolzar als petits productors en "tècniques de reg , de cultiu i de sembra perquè tinguin una producció industrial que els permeti, no només subsistir sinó que puguin generar ocupació" .

Organitzacions camperoles afirmen que del pressupost General de la República només el 1,3% es destina a l’agricultura , mentre que el 1988 la inversió era del 11,3%.

Edith Villanueva , una petita productora de cafè a la zona central d’Hondures , ha lamentat que les dones rurals només tenen accés al 11% dels fons destinats a crèdits agrícoles i amb prou feines el 25% rep assistència tècnica .

En aquest sentit , les camperoles van demanar als candidats que " incloguin a les dones de manera integral" en els seus plans de Govern perquè aquestes tinguin " accés a terres , crèdits , projectes amb enfocament de gènere ja que es defensin els nostres drets" , va dir Vilanova a Efe .

Les dones rurals representen el 30 % ( 1,4 milions ) dels 5,3 milions d’ hondurenys que estan cridats a les urnes el 24 de novembre vinent , segons organitzacions camperoles .

En els comicis presidencials dels hondurenys també triaran tres vicepresidents , 128 diputats al Congrés Nacional , 20 al Parlament Centreamericà amb els seus respectius suplents i 298 corporacions municipals .

Veure en línia : Què/EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: