Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Les dones africanes , les invisibles de l’invisible

dilluns 24 de març de 2014

Les dones africanes , les invisibles de l'invisible

En la majoria de les societats del món , i també les africanes , les dones estan en situació de desigualtat respecte dels homes . Diferents grups pateixen discriminacions per motius ètnics , religiosos o d’identitat de gènere . Dins d’aquests grups , les dones solen estar també més discriminades que els homes . Relegades de molts espais de presa de decisions , on es construeix el seu present i el seu futur sense tenir en compte la seva opinió , les dones són les invisibles de l’invisible .

Així ho denuncia ’ Acnur Euskal Batzordea ’ , que ha triat el mes de març per programar un seguit d’activitats dins de la campanya ’ Imprescindibles per a la pau ’ per sensibilitzar sobre gènere i construcció de pau en els conflictes africans . La programació inclou una exposició que a través de 20 fotografies fa un recorregut per les diferents situacions a què es veuen abocades les dones africanes i les oportunitats que se’ls obren .

Des imatges que mostren que l’accés a l’educació està cada vegada més estès i permet la socialització i integració de les nenes , però aquestes mateixes es veuen obligades a caminar hores fins a l’escola més propera després d’haver realitzat les tasques de la llar , passant per la conscienciació sobre la violència sexual ancorada en la arrels culturals i que Acnur tracta d’eradicar , o una salut sexual i reproductiva eficaç .

A més el documental , del director donostiarra Koldo Almandoz , ’ Misilale Wanawake : dones de Kivu Sud caminant ’ , té com a protagonistes dones de 9 a 80 anys d’edat que mostren una cara diferent de la realitat que cadascuna d’elles viu en els llogarets l’est de la República Democràtica del Congo on resideixen . Msilale Wanawake és una dita popular congolès que en suahili significa " Desperteu , dones ! " , Que és el que fan les protagonistes de la cinta a través de la solidaritat entre iguals , per fer front als escassos mitjans que tenen.

(...)

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: