Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Internacional : Breus

Les dones africanes , les invisibles de l’invisible

dilluns 24 de març de 2014

Les dones africanes , les invisibles de l'invisible

En la majoria de les societats del món , i també les africanes , les dones estan en situació de desigualtat respecte dels homes . Diferents grups pateixen discriminacions per motius ètnics , religiosos o d’identitat de gènere . Dins d’aquests grups , les dones solen estar també més discriminades que els homes . Relegades de molts espais de presa de decisions , on es construeix el seu present i el seu futur sense tenir en compte la seva opinió , les dones són les invisibles de l’invisible .

Així ho denuncia ’ Acnur Euskal Batzordea ’ , que ha triat el mes de març per programar un seguit d’activitats dins de la campanya ’ Imprescindibles per a la pau ’ per sensibilitzar sobre gènere i construcció de pau en els conflictes africans . La programació inclou una exposició que a través de 20 fotografies fa un recorregut per les diferents situacions a què es veuen abocades les dones africanes i les oportunitats que se’ls obren .

Des imatges que mostren que l’accés a l’educació està cada vegada més estès i permet la socialització i integració de les nenes , però aquestes mateixes es veuen obligades a caminar hores fins a l’escola més propera després d’haver realitzat les tasques de la llar , passant per la conscienciació sobre la violència sexual ancorada en la arrels culturals i que Acnur tracta d’eradicar , o una salut sexual i reproductiva eficaç .

A més el documental , del director donostiarra Koldo Almandoz , ’ Misilale Wanawake : dones de Kivu Sud caminant ’ , té com a protagonistes dones de 9 a 80 anys d’edat que mostren una cara diferent de la realitat que cadascuna d’elles viu en els llogarets l’est de la República Democràtica del Congo on resideixen . Msilale Wanawake és una dita popular congolès que en suahili significa " Desperteu , dones ! " , Que és el que fan les protagonistes de la cinta a través de la solidaritat entre iguals , per fer front als escassos mitjans que tenen.

(...)

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: