Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Mercat laboral : Breus

Les dones catalanes dediquen el triple d’hores a les tasques domèstiques que els homes

dimarts 20 de maig de 2014

Les dones catalanes dediquen el triple d'hores a les tasques domèstiques que els homes

Les dones dediquen el triple de temps a les tasques domèstiques que els homes a Catalunya, tenint en compte que elles dediquen una mitjana de 23,5 hores a la setmana i ells una mitjana de 7,8, segons revela l’estudi "mares sobrecarregades. Factors que causen més dedicació de les mares en el treball domèstic", dels sociòlegs de la Universitat de Barcelona (UB) Albert Julià i Sandra Escapa.

L’estudi, realitzat amb una mostra de 1.926 famílies catalanes amb un fill com a mínim, ha estat publicat recentment a la revista "Papers", i evidencia que la societat catalana segueix perpetuant els rols masclistes en les tasques domèstiques. Les causes d’aquestes diferències són principalment dos: d’una banda, la societat catalana "encara arrossega grans diferències de gènere" i, de l’altra, el mercat laboral no afavoreix a les famílies amb fills o amb previsió de tenir-los. "El nostre mercat segueix afavorint que l’home dediqui més temps a l’ocupació i delegui en la mare les tasques de la llar", han destacat, i han posat com a exemple el fet que qui assisteix a les reunions amb el tutor dels fills a l’escola és majoritàriament la mare.

Això contrasta amb el fet que les dones tenen cada vegada més pes en el mercat laboral: "Fins i tot quan la mare és la sustentadora principal de la llar , segueix dedicant més hores a les tasques domèstiques que els homes , amb fins a deu hores setmanals més de mitjana".

L’home, en atur

Quan l’home està desocupat -inactiu o aturat- , la mitjana de dedicació augmenta fins a les 11,5 hores setmanals, però les dones mantenen una mitjana que supera les 25 hores: "Es podria pensar que si elles dediquen més hores al mercat laboral ells farien més tasques domèstiques, però no és així". "Segueix havent famílies molt tradicionals en aquest sentit", han afegit , i han afirmat que en aquelles llars en què hi ha un major nivell d’ingressos la diferència entre la dedicació de l’home i la dona es redueix . D’una banda , l’home segueix dedicant unes 7 hores setmanals , però la dona redueix la seva dedicació fins a les 18,8 hores, cosa que es deu a que les famílies poden "externalitzar" certes tasques. Han assegurat que a Catalunya "no hi ha polítiques específiques per equilibrar la dedicació a les tasques domèstiques perquè se segueix considerant un àmbit exclusivament privat", i han advocat per més formació en aquest sentit i per reforçar els missatges d’igualtat.

Veure en línia : EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: