Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Mercat laboral : Breus

Les dones cobren fins a un 20% menys que els homes

dilluns 6 de juny de 2011

Les dones cobren fins a un 20% menys que els homes

Les dades de la web Tusalario.com confirmen una percepció popular que fins i tot està penada per la llei: les dones cobren menys a Espanya que els homes per la seva feina.

Malgrat que els convenis no estableixen diferències entre els salaris d’homes i dones, l’enquesta de Tusalario corrobora que les dones afirmen gairebé sempre que cobren menys per la seva feina que els homes (entre el 15% i el 20% menys).

Tusalario.com és una web especialitzada en el tractament de dades relacionades amb els ingressos dels treballadors amb informació de molts països i aportada pels treballadors. "El conjunt de dades és molt útil en termes de control de la bretxa salarial de gènere o de les minories. Per descomptat que no és permès legalment que les dones cobrin menys, però la realitat és diferent", afirmen a Tusalario.

Els responsables de les dades de la web, la multinacional holandesa Wageindicator Fundation, amb el suport científic de la Universitat de Salamanca, asseguren que tamisen les dades perquè la mostra sigui el màxim de fiable, tot i que les diferències salarials entre homes i dones són comunes a totes les feines.

"Les dades es capturen en línia i sobre una base voluntària. De manera que hi ha un biaix. No obstant, si es tracta de comparació sobre la base a les diferents ocupacions no és tant, ja que les mostres són prou grans per fer indicacions fiables", expliquen a Tusalario.

Els salaris a Espanya registren els efectes de la crisi. Entre les tèrboles i de vegades críptiques discussions macroeconòmiques sobre el deute, la retallada del crèdit, la caiguda de la competitivitat i els acomiadaments, els afortunats que troben una nova feina s’enfronten a una dura realitat. Un salari baix. Les empreses aprofiten la situació actual per reduir les despeses, i la massa salarial és el principal capítol que es retalla.

Les dades de Tusalario.com mostren la foto d’un mercat laboral a Espanya que a penes arriba a ser mileurista. La referència dels 1.000 euros segueix sent vàlida per als nous contractes, encara que les dades de Tusalario.com mostren que tendeixen a augmentar les ocupacions que no arriben ni tan sols a aquest ingrés mensual i hi ha moltes feines que superen per poc aquesta xifra. Els que superen els 3.000 euros bruts al mes són l’excepció i els que se situen al voltant dels 2.000, una minoria.

No es tracta de dades oficials, però la fiabilitat de Tusalario.com només respon del mètode de la captació de dades, la confessió dels participants en l’enquesta i el volum d’entrevistes fetes. De les dades, es dedueix que la formació universitària i l’especialització són valors en alça, però no asseguren ingressos elevats. Els anys d’estudi no eviten una vida professional complicada, especialment en els inicis, i les diferències salarials són relativament baixes sigui quina sigui la professió escollida.

El fanalet vermell dels salaris l’ostenten els vigilants. Els professionals dedicats a preservar les propietats alienes anoten un salari brut de poc més de 800 euros mensuals (700 euros les dones), una professió en la qual l’antiguitat sembla que no es valora gaire (un increment del 10% en 10 anys). El maltractament salarial castiga també els teleoperadors, per sota dels 1.000 euros en l’estadística de Tusalario.

A l’altra banda de la balança, els més ben pagats són els que tenen feines especialitzades i que requereixen formació universitària. Al capdavant de la llista, els analistes financers, els únics d’aquesta llista que superen els 3.000 euros bruts al mes.

A les entrevistes de recerca de feina, la saviesa popular diu que qui pretén ser contractat no hauria de treure el tema del salari. És convenient deixar que l’ocupador s’ocupi d’això abans. Al cap i a la fi, l’últim que es vol és fer la impressió que l’únic que interessa són els diners. S’entén que l’ocupador busqui algú apassionat per la feina però el treballador ha d’evitar ser un voluntari a temps complet.

Veure en línia : EL PERIÓDICO

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: